EPS upozorava i opominje dužnike

0
3

4488a9c5781ee9b4acbabaed66db12b0_MNovi Pazar – Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da je dužnicima poslala oko 70.000 upozorenja i oko 150.000 obaveštenja i opomena, sa pozivom da dug za struju izmire u roku od 15 dana.

Kako se navodi u saopštenju kupcima u kategorijama “široka potrošnja” i “niski napon” koji duguju više od 10.000 dinara, kao i svim kupcima priključenim na visoki i srednji napon, koji imaju dug veći od 100.000 dinara, upućena su upozorenja pred obustavu isporuke električne energije.

Domaćinstvima i ostalim kupcima na niskom naponu koji duguju više od 5.000 dinara, kao i kupcima na visokom i srednjem naponu koji duguju više od 50.000 dinara, poslata su obaveštenja i opomene o stanju duga sa pozivom da dug izmire u roku od 15 dana.

Ukoliko dug ne bude izmiren u tom roku, EPS će, kao se ističe, podnijeti zahtjev nadležnoj distribuciji da dužniku u zakonskom roku od osam dana obustavi isporuku električne energije.

“Ako i ova mjera ne bude dala rezultate, biće pokrenuta procedura raskida ugovora o isporuci električne energije i trajnog isključenja dužnika sa elektrodistributivne mreže”, navodi se u saopštenju.

Kupci koji su u međuvremenu uplatili dug, a stiglo im je upozorenje ili opomena, trebalo bi da dokaz o uplati dostave na šalter za reklamacije.

Za reprogram duga za potrošenu struju u Novom Pazaru se prijavilo nešto preko 1.100 građana, od 10.400 koliko ih je dobilo ponudu za ovaj sporazum.

EPS je polovinom avgusta počeo da prima zahtjeve za reprogramiranje duga za potrošenu struju, a ceo proces trajaće do kraja novembra.

(radiostoplus)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.