Enver Dacić prognan iz Crne Gore!

2
20
Južni Sandžak – Bivši policajac Enver Dacić napustio je zemlju, potvrdio je Radiju Antena M njegov kolega – također bivši policajac Mithat Nurković, koji kaže da je to uradio nakon navodnog upozorenja iz vrha policija. Uprava policije demantovala je da je sa te adrese stiglo upozorenje Daciću, dok iz Vlade Crne Gore kažu da Dacić nije postupio u skladu sa dogovorom na sastanku prošle sedmice u Lukšićevom kabinetu.

Bivši rožajski granični policajac Enver Dacić je napustio u subotu sa suprugom i troje djece Crnu Goru, kazao je Nurković:

„Daciću u petak nisu došle prijetnje već upozorenje iz vrha Policije da je procijenjeno da mu je ugrožena bezbjednost i da je bolje da se skloni na neko vrijeme. Prije nego što je Dacić otišao, u petak smo razmijenili dvije SMS poruke, a kasnije ništa. Tom prilikom sam mu rekao da će naš problem biti riješavan, a on mi je onda rekao da je pitanje trenutka kada će se nekom nešto desiti i predložio mi je da i ja uradim nešto kako bi zaštitio sebe i svoju porodicu.”

PR Uprave policije Tamara Ralević demantovala je navode Mithata Nurkovića, naglašavajući da nije tačno da je bilo ko iz Uprave policije upozoravao Envera Dacića da napusti državu, jer mu je bezbjednost ugrožena.

-Također je netačno da je Daciću ili bilo kome drugome, kako se navodi, život ugrožen od strane policije. Uprava policije je, naime, već nekoliko dana u saradnji sa nadležnim tužiocem, preduzima mjere i radnje i cilju provjere navoda E. Dacića da su mu upućivane prijetnje. Policija je, između ostalog, u cilju rasvetljavanja događaja od nadležnog suda zatražila i dobila nalog za preduzimanje određenih sadržanih podataka od operatora telefonskih usluga. Također su u toku aktivnosti na izradi procjene ugroženosti porodice Dacić koje policija preduzima u saradnji sa drugim državnim organom, u skladu sa kojom će, kada bude izrađena, u zavisnosti od rezultata Uprava policije i postupiti. Druge aktivnosti koje Uprava preduzima ne možemo da prezentujemo javnosti.”

Rožajski policajci sastali su se sa savjetnicima premijera Igora Lukšića prošle srijede. Tada su odbili pojačanu mjeru zaštite kaže šefica premijerovog kabineta za odnose sa javnošću Olivera Đukanović:

„Tada je njihova procjena bila da ne postoji potreba za pojačanim stepenom njihove zaštite i isto tako, ukoliko dođe do izmjena okolnosti, da će o tome obavijestiti predsjednika Vlade. Dacić nije informisao nikog iz Kabineta o tim prijetnjama. Odluku je očigledno donio samoinicijativno, i na osnovu sopstevene procjene, bez konsultacija sa savjetnicima sa kojima je razgovarao sa svojim kolegama.”

Nurković kaže da su pojačanu mjeru zaštite odbili jer im je to što se Lukšić zainteresovao za njihov slučaj tada ulivalo dovoljno sigurnosti:

„Sva moguća sredstva su oni nama ponudili… Mi smo rekli da je poduhvat premijera Lukšića da nas primi, da nas sasluša, da je to dovoljan razlog da vide kriminalci koji nam prijete i da vide pojedinci da takve stvari više ne mogu da se dešavaju. Ovo upozorenje nije samo nama upućeno već se odnosi i na premijera, čovjeka koji nas je primio i obećao nam neku vrstu sigurnosti, da će se riješiti naš problem, ali očegledno je da kriminalci koji nas već duže pritiskaju i napadaju, ne mare za to i da su odlučni da istraju da ne poljuljamo njihove ciljeve.”

Nurković ostaje pri odluci da ne prihvati policijsko obezbjeđenje, jer je kako kaže “u stanju da osigura sam bezbjednost svojoj porodici”. Na kraju poručuje:

„Ovim putem želim da poručim svakom ko pritiska i prijeti Ervinu Daciću da sam ja taj Nurković Mithat, ja sam čovjek koji potencira svu priču o švercu i kriminalu i traženju naših prava i da nema niko razloga da prijeti Daciću i njegovoj porodici. Želim da ova izjava izađe u javnost – ja sam taj.”

Bivši rožajski policajci Enver Dacić, Mithat Nurković, Hamdo Murić, Reško Kalač i Nedžad Kuč otpušteni su iz službe septembra prošle godine, nakon što su pojedince u graničnoj policiji i na carini optužili za umiješanost u šverc na granici sa Kosovom, prenosi Radio Antena M.

Izvor: RtCg.me


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.