17. Septembar 2012

Holandija – Predsednik BDZ-a, Emir Elfić, je tokom vikenda uzeo učešće na međunarodnoj konferenciji u Roterdamu – Holandija na temu „Značaj obrazovanja“ u organizaciji Europian muslim union.

Skupu je prisustvovao veliki broj diplomata, profesora, predstavnika političkog i javnog života, kao i predstavnici nevladinih organizacija širom Evrope.

Elfić je u svom izlaganju istakao da je obrazovanje maldih ljudi značajno ne samo za razvoj Sandžaka već i za opstanak Bošnjaka u Srbiji. On je, također, istakao da Bošnjaci još uvijek nisu u mogućnosti da koriste svoja ustavom i zakonima zagarantovana prava obrazovanja na svom maternjem jeziku sa elementima nacionalne kulture i tradicije, kao i višegodišnje političke pritiske na Internacionalni univerzitet, izražene kroz osporavanje završetka procesa akreditacije. Također je iznio i aktuelne probleme sa islamskom vjeronakom gdje se ovih dana sprovode čistke nad vjeroučiteljima Islamske zajednice u Srbiji.

Nakon konferencije predsednik Elfić se susreo sa predstavnicima Zajednice sandžačke dijaspore Holandije.

(BDZ)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles