31. Maj 2018

Generalni konzul Republike Srbije u Frankfurtu g. Dragišić uptio je otvoreni telegram ministru Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije u kojem ga obaveštava da je danas u Franfurtu zbog krađe iz free shopa-a priveden Meho Omerović.

“Danas je u 9 časova i 35 minuta na aerodromu u Frankfurt, od strane nemačke policije, priveden je Meho Omerović, član parlamentarne delegacije, koja je na proputovanju za Brisel.

Privođenje je usledilo nakon što je detektiv primetio kako M. Omerović pokušava da iznese robu iz free shop-a koju nije platio.

U telefonskom razgovoru sa g. Bopertom, šefom odeljenja policije, zamolili smo da M. Omerovića puste kako bi nastavio put za Brisel, što su učinili.”

Ekskluzivno donosimo prijevod dokumeta njemačke policije o ovom slučaju. 

“Nakon što je u 9:34h detektiv prodavnice prijavio slučaj krađe, na prijavljeno mjesto su se uputili policijski službenici Wilhelms i Rust. Tamo su zatekli detektiva i optuženog. Radi se o poslaniku parlamenta Srbije Mehu Omeroviću (stranka SDPS).

On se identifikovao sa srpskim pasošem i izjavio da posjeduje diplomatski status. Dokaz o posebnom statusu nije morao da prikaže.

Policijski službenik Boppert (načelnik) je naložio da se Omerović pusti nakon što mu se uzmu lični podaci.

Protiv njega do sada nije podneta krivična prijava, za sada je odlučeno u njegovu korist.

Zbog mogućeg diplomatskog statusa optuženog, kontaktiran je Generalni konzul u Frankfurtu gosp. Blitzner, koja je odmah obavijestila konzula Dragišića o počinjenoj krađi.

Konzul Dragišić je zamolio da se pošalje izvještaj i rekao da će provjeriti status optuženog i obavjestiti policiju.”

 

Fotografije zvaničnih policijskih dokumenata: 

Omerović priveden na aerodromu zbog sumnje da je ukrao parfem!

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles