Ekskluzivno: Memorandum II o muftiji Zukorliću

7
43

Sandžak -Ekskluzivno saznajemo da je posebno poglavlje tajnog Memoranduma II Srpske akademije nauka i umjetnosti posvećeno Sandžaku. U tekstu jasno stoji: “Smanjiti uticaj Islamske zajednice u Srbiji i muftije zukorlića.

Objelodanjivanjem postojanja Memoranduma II SANU, koji implementiraju predsjednik Tadić i Vlada Srbije, konačno se sve kockice uklapaju u prirodna ležišta. Ozbiljnom promatraču je bivao donekle čudan diskontinuitet platformskog izražavanja fašisoidne velikosrpske politike, pogotovu što se djelovanje iste nikada nije prekinulo, posljednje decenije čak i mutiralo u perfidne oblike koji se nisu tek tako mogli razumjeti u svojim realnim dimenzijama.

Zato taj dokument i jeste tajan, s naznakom čitaj i ne širi, odštampan u vrlo ograničenom broju primjeraka precizno numeriranih prema realnim potrebama srbijanske političke elite. Pogotovu je nama ovdje u Sandžaku postalo posve jasno uporno ustrajavanje na politici poltronstva nasuprot partnerstva. Partner je neko ko ulaže i traži, a poltron samo ulaže i zadovoljava se sitninom za koju mora izgubiti i ime i prezime, i vjeru i naciju, i čast i dostojanstvo, i porijeklo svojih predaka i budućnost svojih potomaka. To autori Memoranduma II dobro znaju, i zato su posebno poglavlje posvetili slabljenju i uništenju onoga ko im može biti partner u Sandžaku, onoga ko je još jedino moćan dostojanstveno i hrabro reći NE njihovoj ponudi za poltronstvom: Islamskoj zajednici u Srbiji na čelu sa glavnim muftijom Muamerom ef. Zukorlićem. Svi problemi Bošnjaka u Sandžaku iscenirani su da bi se slomio otpor ideji partnerstva. Za te svrhe su osmišljene brojne do sada upotrijebljene strategije kao i one koje će se tek upotrijebiti. Troipogodišnji rat nije urodio plodom, taktika paralelizma, ucjena, medijske hajke i upotrebe sile protiv jedinstva Islamske zajednice i bošnjačkoga naroda u Sandžaku nije dala značajnije rezultate, te se sada moraju iznaći novi modeli djelovanja prema muslimanima.

No, nevolja režima jest u tome što se je preračunao i svojim ignorantskim odnosom spram Bošnjaka izazvao revolt i otrijeznio čak i one koji su mu bar donekle naslijepo vjerovali. Takvim pogrešnim pristupom problemu stvorio je ambijent za čeličenje i stašavanje generacije koja neće nikada pokleknuti niti nasjesti na bilo koju podvalu, a Boga mi zna i odgovoriti na svaku vrstu agresije. Stoga nas nikakve strategije i taktike ne uzbuđuju, jer smo svjesni svega što nam se izdešavalo u historiji, i duboko na svom tijelu nosimo žig svakog obespravljenog, poniženog, diskriminiranog i ubijenog Bošnjaka, i to ne samo kroz Genocide i zločine već i kulturocide, urbicide i sve druge oblike nasilja nad materijalnim i nematerijalnim spomenicima naše duhovnosti.

Nakon objelodanjivanja Memoranduma II i jasnog apostrofiranja Islamske zajednice u Srbiji kao prirodnog neprijatelja velikosrpskih ideja, više niko od Bošnjaka nema pravo reći da ne razumije, ne zna, nije siguran, nije obaviješten ko je ispravan a ko neispravan igrač. Vrijeme je da i oni posljednji zabluđenici shvate ko ih i za čiji račun voda niz strmine. Ukoliko se ogluše i ovako jasan znak, onda prestaju sve dileme i postaje očigledno da su svjesno zaigrali sa šejtanom i da ne žele prekinuti taj ortakluk koji ih vodi u bezdan. A tamo kletve svih njihovih očeva, majki, sinova i kćeri i vatreni jezici koji im se uvijaju oko tijela i tanje im sloj po sloj kože koji se svaki put iznova obnavljaju da bi opet gorjeli.

Izvor: SandzakPRESS.net


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

7 KOMENTARI

  1. Koji ste vi egoisti , odakle pojedincima ovoliki bezobrazluk i nekarakter pa procitaj , nadji i procitaj ako nisi do sada a nevjerijem da ga nisite procitali .
    SANU je rak rana balkana.

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.