19. Juni 2019

Esad Džudžo, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća čija se smjena traži nakon sukoba sa Sulejmanom Ugljaninom oko zahtjeva za “specijalni status Sandžala”, izjavio je da sve to radi grupa u rukovodstvu Stranke demokratske akcije (SDA) i liste vijećnika “Samoopredeljenje”, koju naziva “proalbanskim lobijem”.

Previranja u BNV počela su prošle sedmice kada je objavljen zahtjev tog vijeća rukovodstvu Sbije i Crne Gore da se Sandžaku obezbijedi tzv. specijalni status, a Džudžo je objašnjavao da je to urađeno mimo njegovog znanja i volje, te da taj papir nije potpisao jer nije imao saglasnost liste vijećnika “Vakat je”, koja je u partnerskom odosu sa listom “Samoopredeljenje”.

U međuvremenu, lista “Samoopredeljenje” zatražila je da Džudžo podnese ostavku, što je on odbio, ali mu je nakon toga zabranjen ulazak u Vijeće.

List “Politika” danas piše da je Džudžo sada u dilemi – kako da od kuće sazove sjednicu BNV do 27. juna, kada se navršava šest mjeseci od posljednje sjednice tog tijela.

Time bi se, kako se navodi, izbjeglo predviđeno uvođenje privremenih mjera u ovo nacionalno vijeće. Ako sazove sjednicu, Džudžu prijeti smjena, ako je ne sazove – slijede privremene mjere.

“U svakom slučaju, ja ću biti označen kao krivac, kako bi neko imao opravdanja za svoje propuštene šanse”, rekao je Džudžo za Politiku.

Izvor: Blic / Politika

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles