Džudžević: Ni centa za Rožaje od Ministarstva poljoprivrede otkad je DPS izgubio vlast!

0
43

11Rožaje – Javna rasprava o nacrtu Investicionog programa za 2016. godinu održana je krajem godine u Rožajama. Istaknuto je da je planirano da se u infrastrukturne objekte u narednoj godini uloži deset miliona eura. Direktor Agencije za investicije i planiranje prostora Mirsad Džudžević naglasio je da će lokalna uprava finansirati projekte u vrijednosti od 4,6 miliona.

– Iako je budžetom za narednu godinu planirano ulaganje od 2,1 milion eura, očekujemo podršku donatora i građana kako bismo realizovali ono što smo zacrtali. Ostatak od 5,5 miliona će biti podrška Direkcije javnih radova, vladinih resora i Direkcije za saobraćaj – pojasnio je Džudžević, i dodao da će sredstvima iz lokalnog budžeta biti finansirani radovi na sanaciji lokalnih puteva, odnosno njihovo asfaltiranje, te sanacija divljih deponija, regulacija fekalne kanalizacije i poboljšanje snabdijevanja strujom.

Džudžević ističe da su dio projekata kandidovali i kod Direkcije javnih radova.
– Riječ je o putu prema Štedimu, Ćosovskom vrelu, izgradnji Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama kao i putevima prema Balotićima, Šušterima i Radetini, te sanaciji puteva prema Koljenu, Donjoj Lovnici, Bogajama…. Kod Direkcije za saobraćaj kandidovali smo dva kružna toka i jednu pasarelu, a kod Ministarstva prosvjete nekoliko školskih igrališta – naveo je Džudžević.

On je demantovao ministra poljoprivrede Petra Ivanovića, koji je, kako tvrdi, prilikom posjete rožajskom odboru DPS-a izjavio da ova lokalna vlast nije dostavila njegovom resoru nijedan projekat na razmatranje.
– Odgovorno tvrdim da smo dostavili nekoliko projekata ali da iz tog resora, od kada smo mi preuzeli vlast, nijedan cent nije uložen na području opštine Rožaje, odnosno nije podržan nijedan naš projekat. Podsjećamo ministra da smo još 2014. godine kandidovali projekat za vodosnabdijevanje sela Bijela Crkva vrijedan oko 40.000 eura ali se na tome sve završilo. Imamo dokumentaciju kojom smo obavještavani iz tog resora da nisu mogli da realizuju pojedine projekte koje smo kandidovali – tvrdi Džudžević. On je rekao da su mjesne zajednice dostavile prioritete u pisanoj formi te da je lokalna vlast na dobrom putu da sačini dobar plan investicija za narednu godinu.

(Dan)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.