11. Oktobar 2013

dveri-zastava-1344424987-195565

Sjenica – Pokret Dveri saopštio je danas da se protivi tome da najveća džamija u Evropi bude napravljena u selu Duga Poljana u “Raškoj oblasti” (kako oni kažu) navodeći da muslimani treba da imaju sva prava, ali da za takvu džamiju ne postoji nijedan razlog.

“Naša braća i komšije muslimani, sa kojima živimo vjekovima zajedno, imaju sva ljudska i građanska prava u Srbiji, i nema razloga za ovakvim provokacijama,” navode Dveri.

Taj pokret zato zahtijeva od nadležnih državnih organa narodni referendum, poput onog koji je održan u Švajcarskoj na kome bi se građani Srbije izjasnili da li žele da u Srbiji bude izgrađen najviši minaret u Evropi.

Prosto je neverovatno, navodi pokret, da se u selu Duga poljana u opštini Sjenica, koje ima 500 stanovnika i već ima džamiju, sprema izgradnja najveće džamije u Evropi.

“Ali ako se zna da je kamen temeljac postavio muftija (Muamer) Zukorlić, da se Duga poljana nalazi praktično na tromeđi između Sjenice, Novog Pazara i Tutina, da se nalazi u blizini planine Ninaje, koja je postala poznata po kampu muslimanskih terorista koji je otkriven prije nekoliko godina,” onda je ovaj poduhvat “sasvim logičan,” navedeno je između ostalog u saopštenju.

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles