Dveri: Predsjednik opštine Prijepolje da poništi konkurs

0
12

Prijepolje – OO Srpskog Pokreta Dveri u Prijepolju oglasio se saopštenjem u kojem iznosi brojne nepravilnosti na račun lokalne vlasti i sa primjedbama na rad Komisije za dodjelu novčanih nagrada za mlade talente. U saopštenju se kaže:

Komisija je odlukom od 17.12.2015. napravila neke izmjene u vezi dodjele nagrada za mlade talente, studente i srednjoškolce i samim tim činom priznala svoje prvobitne greške ali ni ona ni drugostepeni organ, Opštinsko veće, nisu otklonili sve nepravilnosti, već su napravili nove greške.

Logično bi bilo da je odluku o žalbama studenata i srednjoškolaca donio drugostepeni organ tj. Opštinsko veće, kome su se roditelji žalili a ne Komisija. I dalje je nejasno kako je moguća podela jednokratnih nagrada u 6 rata za studente odnosno 9,842 rate za srednjoškolce.

Ako je Opštinsko veće zasedalo 16.12.2015. zašto je Komisija svoje odluke preispitivala i prije toga, tj. 30.11.2015. i 04.12.2015. i zašto su ponovo odlučivali o nagrađenim studentima i srednjoškolcima kada predmet žalbe nije to što su oni nagrađeni već to što i drugi nisu?

Pojedinim studentima i srednjoškolcima su ukinute novčane nagrade a ima ih još 20-30% koji ne ispunjavaju uslove. Komisija nije objasnila na osnovu kojih dokaza su sada utvrdili proseke kada su iste potvrde imali 09.11.2015. i 17.12.2015. Tri studenta sa prosecima 9,61, 9,67 i 9,00 su 09.11. 2015. imali pravo a sada ne.

Najčudnija je odluka o srednjoškolcima. Naime, jedanaestoro njih je nagrađeno po konkursu za srednjoškolce a školske 2014/2015. su bili u osnovnoj školi, tj srednju školu su upisali tek školske 2015/2016. godine, pa školske 2014/2015. sigurno nisu mogli biti i osnovci i srednjoškolci.

Čudno je da je Komisija tek sad utvrdila da jedan srednjoškolac živi u Subotici, kad je iste dokaze o mjestu stanovanja roditelja imala i 09.11.2015. Još je čudnije da su studenti i srednjoškolci, čiji jedan roditelj živi u Beogradu, opet na spisku nagrađenih, iako je u konkursu traženo da oba roditelja žive na teritoriji opštine Prijepolje.

Studentima i srednjoškolcima, čijim roditeljima je istekla važnost lične karte ili koji uopšte nisu dostavili kopiju lične karte, to nije uzeto u obzir iako je konkursom tražen važeći dokument.

Nelogično je i da opštinska komisija dijeli studente tako da ko je po „Bolonji“ nema pravo a ko je po starom sistemu školovanja ima pravo na nagradu.

Roditelji sumnjaju da će za par dana Komisija ponovo promjeniti listu i traže odgovornost članova Komisije i Opštinskog vijeća a od Predsjednika Opštine Prijepolje traže da poništi konkurs.

Dveri se ovom prilikom zahvaljuju članovima komisije kod kojih je proradila savjest, i koji su, posle reagovanja Dveri i informisanja javnosti, promijenili prvobitnu odluku opštinske komisije o dodjeli jednokratnih novčanih nagrada po Konkursu za mlade talente, studente i srednjoškolce.

Novac predviđen za nagrade je budžetski i ne može se dijeliti „ni po babu ni po stričevima“ već po uslovima konkursa.

Dveri će i u narednom periodu interes običnog čovjeka, za koga nema ko da se bori, u ime koga nema ko da progovori, i koji je na marginama društva, stavljati na prvo mjesto. Vrlo odlučno, i do kraja dosljedno, sve pronevjere, mahinacije, afere kao i same aktere, će raskrinkavati i razobličavati, bez obzira kojoj vjeroispovesti, naciji, partiji ili instituciji pripadaju i koga predstavljaju .

OO Srpskog Pokreta Dveri u Prijepolju

(GZS)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.