Priboj: Dva direktora, jedna toplana

0
12

Priboj – Preduzeće „FAP-Stan D.O.O Priboj“ još uvek ima sve ingerencije nad toplanom i grejanjem u Priboju iako je Skupština opštine u julu, po hitnom postupku, osnovala Javno preduzeće „Toplana Priboj“, imenovala direktora i upravi odbor, koje je trebalo da preuzme isporuku toplotne energije domaćinstvima koja su priključena na daljinsko grejanje.

Na zadnjoj sednici SO Priboj, koja je održana prošle nedelje , predsednik opštine Lazar Rvović je rekao da neko mora snositi odgovornost što još uvek nisu završene sve procedure oko osnivanja Javnog preduzeća „Toplana Priboj“ jer bi tad situacija sa grejanjem u gradu bila mnogo bolja .

Ovih dana u Priboju postoje prekidi u isporuci toplotne energije, a građani se žale i na konstantno loše grejanje pa zbog toga stanari pojedinih zgrada traže isključenje sa mreže.

– Mi smo tek u utorak dobili rešenje iz Agencije za privredne registre da je Javno preduzeće „Toplana Priboj“ registrovano. Kašnjenje je nastalo zbog propusta pravnika prilikom prijavljivanja , sad imamo svoj račun i možemo preuzeti neke nadležnosti, ali je dogovor da ovu grejnu sezonu završi „FAP-Stan D.O.O Priboj“, kaže Dušan Radović, direktor novoformiranog Javnog preduzeća za isporuku toplotne energije, a na optužbe u lokalnim medijima da članovi Upravnog odbora i on primaju nadoknade za rad u firmi koja postoji samo na papiru, kaže Radović.

– Za sad niko niko od članova Upravnog odbora nije ništa primio jer nije bila završena registracija preduzeća, a da li će im to biti isplaćeno unazad ne znam, Odbor je do sada imao samo jedno zasedanje.

U vezi mogućnosti preuzimanja zaposlenih iz „FAP-Stan D.O.O Priboj“, Radović kaže ,

– Kada preuzmemo ingerencije nad Toplanom verovatno ćemo moći da primimo jedan deo zaposlenih koji su angažovani na isporuci toplotne energije, ali to nije jedina delatnost FAP-Stana, tamo je sada zaposleno 54-oro radnika .

Direktor „FAP-Stan D.O.O Priboj“ Zoran Spajić, kaže da za sada uspeva da obezbedi dovoljno mazuta ,a da povremeni prekidi nastaju iz opravdanih razloga.

– Juče je recimo došlo do prekida usled nestanka struje na vodu koji napaja Toplanu . Nezadovoljstvo građana grejanjem je pojačano i opštom ekonomskom situacijom , ona je prouzrokovala i neredovno plaćanje. Građani koji traže isključenje sa mreže nemaju saglasnost dovoljnog broja stanara , rekao je Spajić i dodao ,

– Mi se za mazut snalazimo kratkoročno , cisternu po cisternu , ne mogu da kažem kakva će situacija biti u narednom periodu, grejanje će biti zadovoljavajuće kada ga budu svi plaćali.

Rekao je i da ne želi da prognozira sudbinu radnika i njihovih radnih mesta jer o tome verovatno neće odlučivati on.

(Danas)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.