19. Juli 2018

Đurić: Reagovaćemo ozbiljno na poziv Pacoliju u Novi Pazar

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da će Srbija, povodom poziva da ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli posjeti Novi Pazar, reagovati ozbiljno, odgovorno i dostojanstveno.

Đurić je za RTS rekao da će Srbija reagovati potpuno suprotno očekivanjima.

“Oni očekuju da ćemo neprimjereno ili silom da reagujemo na to. Reagovaćemo ozbiljno i odgovorno, zaštitićemo dostojanstvo Srba i svih drugih građana Srbije i nikome nećemo dozvoliti da divlja na našoj teritoriji. Reagovaćemo na način primjeren državi”, rekao Đurić.

Bošnjačko nacionalno vijeće pozvalo je Pacolija da posjeti Novi Pazar i Rašku 21. i 22. jula.

Pacoli je pozvan u svojstvu zamjenika premijera i ministra spoljnih poslova Kosova.

Bez dogovora s Prištinom region se vraća u sukobe

Đurić je izjavio i da Srbija mora biti svesna posljedica ukoliko ne dođe do sporazuma sa Prištinom, a posljedice bi bile vraćanje Srbije i regiona u sukobe.

Đurić je u vezi sa istragom ubistva Olivera Ivanovića rekao da srpska policija ne može da pregleda čaure, nego se bavi obaveštajnim radom.

On je rekao da je Srbija je danas suočena sa dilemom da li želi da postigne dogovor ili ne, ali mora biti svesna posljedica ukoliko do dogovora ne dođe.

“Ukoliko dogovor ne bismo postigli danas, budite sasvim sigurni da stvari ne bi mogle da ostanu kakve jesu. U narednih nekoliko godina, tri, četiri, pet, nije bitno koliko, sasvim sigurno bismo vratili našu zemlju i region u neku vrstu sukoba. Ne bismo mogli da osiguramo da naša djeca neće ginuti”, rekao je Đurić.

Na pitanje o eventualnoj podjeli Kosova ili zamjeni teritorija za stolicu u Ujedinjenim nacijama, Đurić je izbegao odgovor i rekao da šta god da Srbija dobije biće više nego što ima danas.

(n1)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles