10. Decembar 2015

Đulija Krdović je kao pobjednica takmičenja “Vrijednosti Evrope – pogled iz Crne Gore”(“The Mission of Montenegro to the European Union”). Danas doputovala u Brisel gdje joj je upriličen prijem u zgradi NATO-a u Briselu.

Đulija je ovom pobjedom osvojila putovanje za Brisel i novčanu nagradu od 500 eura. Dvadeset i pet najboljih fotografija sa takmičenja biće izloženo u Briselu u saradnji sa Generalnim sekretarijatom Savjeta Evropske unije, a sve tri fotografije koje je prijavila Đulija će biti izložene u Briselu. Takmičenje su organizovali Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija i Ministarstvo kulture Crne Gore.

Emocija, talenat, ljubav i vizija, sjedinjeni u patriotsku paradigmu koja je konstantan motiv mlade Rožajke, probili su sve barijere i doprli do Evropskog trona, tako za Đuliju možemo reći da je “Svjetska a naša”. U jednom od svojih članaka koje je pisala za časopis “Jutro”, Đulija o svom rodnom gradu kaže sljedeće: “

“Kada bih morala pisati o bilo kojem drugom mjestu, učinila bih to mnogo lakše čini mi se, jer na sami pomen imena Rožaje, srce zastane na momenat, tek toliko, da naglasi, da Rožaje u njemu spava. Nisam sebična, ali jesam i slaba i ponosna na moj grad, ljude i prirodne ljepote koje se u različitim godišnjim dobima, pretvaraju u istinski raj. A, živjeti u zemaljskom raju, nije mala stvar za mene, koja snivam kako obuću svoju izuvam kada prelazim Ibar i Crnju i Bukeljku i Lazanku… pa lahkim korakom, sve do vrha Rožajske ljepotice, Hajle…” 

Đulija u razgovoru za RT iz Brisela, zahvaljuje svim prijateljima, roditeljima i sugrađanima na iznimnoj podršci koju su joj pružili kako bi ponijela titulu pobjednice na ovom takmičenju.

Očekujemo umjetničke fotografije sa Đulijinog Evropskog putešestvja i želimo joj svako dobro.

DJULIJA POBJDNIČKA FOTOGRAFIJA

DULIJA BRISEL

Izvor: Rožajetoday

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles