Duga Poljana za BDZ

10
72

duga poljana 21.2.2014 (1)Sjenica – Delegacija liste LDP-BDZ-SDU za predstojeće parlamentarne izbore, održala je predizborni miting u Dugoj Poljani. Velikom broju okupljenih mještana najprije se obratio potpredsjednik općinskog odbora Sjenice, koji je govorio o problemima i teškoćama kroz koje trenutno prolaze građani Sandžaka, o sve većim raskolima, kako u porodici tako i u društvu. Sejdović je istakao važnost svakog glasa:

„Draga braćo nemojte prodavati vaše glasove za materijalnu dobit, mnogo je vrednija naša svijest i ponos od svega toga. Birajte onog za koga mislite da će vam dobro donijet vama i vašim porodicama. Ja u ime stranke BDZ Sandžaka  kažem ako mislite da ćemo donijeti dobrobit za Sandžak glasajte nas. Ja vas molim da razmislite kome ćete dati glas“ – rekao je Sejdović.

Prijatelji BDZ Sandžaka u dijaspori imaju velike planove, kako pomoći ovom narodu ovdje i uradit će to samo kada se u Sandžaku stvori povoljan politički ambijent, istakli su predstavnici BDZ Sandžaka.

Potom se prisutnima obratio potpredsjednik BDZ Sandžaka Sead Šaćirović, koji je govorio o ciljevima i planovima koje ova stranka ima. Prije svega rješavanje loše zdravstvene politike, kao i loši zdravstveni uslovi u Sandžaku koji su prioritet kome treba pristupiti ozbiljno, pored toga tu je i loše stanje putne infrastrukture, školstva kao i sve siromašniji stočni fond na Pešteri:

„Pozivam Ugljanina i Ljajića da prestanu sa svađama, tenzijama i unošenjem nemira, u ovoj kampanji vrijeme je za jedinstvo a ne za svađe. Neka ostave narod dosta je više, dosta svađa Bošnjacima, vrijeme je da se radi, vrijeme je da nas prestanu predstavljati ružno Evropi i svijetu. Dok bude svađa neće biti investicija niti radnih mjesta, niti poboljšanja putne infrastrukture. Stoga vas pozivam da 16. marta radi mira u kući, radi časti obraza i dostojanstva, a vama na Pešteri je obraz uvijek bio najvažnija stvar, glasajte za 4, za mir, prosperitet, suživot, toleranciju i izgradnju sa poštenim, odgovornim i karakternim ljudima do pobjede. Obećanja koja mi dajemo bit će ispunjena, jer ih daju časni i pošteni ljudi sa obrazom i moralom“ – istakao je Šaćirović.

duga poljana 21.2.2014 (2)

Na kraju se obratio i predsjednik BDZ Sandžaka dr. Jahja Fehratović, koji je poručio da je došao vakat da u Beograd pošaljemo četvoro  naših  hrabrih, poštenih i dokazanih ljudi.

„Vrijeme je da oni isprave ono što se u proteklih dvadeset i pet godina o nama govorilo, pa čak i od strane onih koji su odavde otišli u Beograd. Vrijeme je da povrate naš hak i naše pravo. Vrijeme je da se zna istina o Hadžetu, da se zna istina o nama i da konačno dobijemo ono što nam treba. Podijelili su Sandžak na regione. Vrijeme je da sve gradove vratimo u jedan region Sandžaka, to je ono za šta ćemo se boriti. Ono što ćemo prvo uraditi borit ćemo se za status Bošnjaka, da načelnici policija budu iz lokalnog društva, da mi upravljamo našom policijom a ne Beograd. Prije svega vrijeme je da vratimo naše jedinstveno Bošnjačko nacionalno jedinstvo, našu jedinstvenu Islamsku zajednicu, Bošnjačko nacionalno vijeće, da naš Univerzitet dobije akreditaciju. Vrijeme je da naš dogovor sa dijasporom sprovedemo u dijelo. Vrijeme je da veća mjesta u Sandžaku dobiju statuse gradova, a  da Duga Poljana postane opština u gradu Sjenici. To garantujemo našom časću obrazima i dostojanstvom.

Mismo budućnost i mi trebamo ponijeti pobjedu, oni će to shvatiti i sami će nam se pridružiti 16 jer će 4 donijeti nadu i prosperitet Sandžaku.“ – poručio je predsjednik partije na predizbornom mitingu u Dugoj Poljani.

duga poljana 21.2.2014 (3) duga poljana 21.2.2014 (4) duga poljana 21.2.2014 (5) duga poljana 21.2.2014 (6) duga poljana 21.2.2014 (7) duga poljana 21.2.2014 (8) duga poljana 21.2.2014 (9) duga poljana 21.2.2014 (10)

(BDZ)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

10 KOMENTARI

 1. Danas su u Dugoj Poljani bile dvije odvojene suprotnosti.Oni koji su na strani Muslimana,Bošnjaka,Sandžaka,pravde i prosperiteta bili su na ovome skupu u organizaciji BDZS dok oni koji su na strani Beograda,Srbije,kriminala,licemjerja,interesa bili su u okolnim kafanama i uz flašu brlje i piva čekali vrijeme džume namaza a iz svih okolnih birtija je zaudarao miris alkohola u kombinaciji sa glasnom muzikom.Da li nisu obaviješteni da je danas Džuma ili im je to u tradiciji trebali bi nam objasniti oni čiji su simpatizeri nazdravljali uz čašicu.Hvala bogu pa se u tome razlikujemo a svako neka bira sebi društvo.

  0

  0
  • Eh, i ti si neki Bošnjak.
   Sve što valja je bilo na promociji, ovi drugi mora da se opijaju po kafančinama, kako bi prebrodili i prespavali ovaj vakat, ne razmišljajući da zbog svoje djece moraju da trezveno razmišljaju i da se okrenu interesima Bošnjaka.
   Ovo stanje me podsjeća na Bosnu, kad su uspavani bosanci dozvoljavali da im drugi određuju šta da rade….pa se desi Srebrenica i sve izgubiše.
   Ova dvojica, mizerno mi je da im pišem imena, nek se bore za Ratka Mladića i Radovana Karadžića i nek slave uz Riblju čorbu, a ti i tebi slični razmislite jel’ suviše jeftino da se prodate za 20 eura.

   0

   0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.