14. Juni 2011

Sjeverni Sandžak – Usvajanje neustavnog Statuta Vojvodine otvorilo je vrata za antiustavno i antidržavno djelovanje ekstremističkih grupa i pojedinaca u Srbiji i za osnovanje Vojvođanske akademije nauka i umjetnosti (VANU) u Novom Sadu, kao i osnivanje Bošnjačke akadmije nauka i umjetnosti (BANU) u Novom pazaru, saopćio je vojvođanski odbor Demokratske stranke Srbije.

Naime, nakon što je u Statutu AP Vojvodine, potpuno neustavno i protivzakonito, predviđeno postojanje Vojvođanske akademije nauka i umjetnosti (VANU), u Novom Pazaru, po istom receptu i sa istim ciljem osnovana je Bošnjačka akademija nauka i umjetnosti (BANU).

Sada je potpuno jasno da je zahvaljujući Demokratskoj stranci i njenim koalicionim partnerima Srbija postala zemlja u kojoj će svaki ekstremista željan promocije, od Novog Sada do Novog Pazara, osnovati svoju Akademiju nauka i umjetnosti, crtati “granice”, imati “glavni grad” i predstavništva u inostranstvu, izjavio je portparol pokrjinskog DSS Milenko Jovanov.

Da bi ovakve pojave bile spriječene Ustavni sud Srbije mora, nakon godinu i po dana ćutanja, dati svoj sud o brojnim neustavnim odredbama sadržanim u Statutu AP Vojvodine, ocijenio je on.

Jovanov je također rekao da će se jedino tako svim akterima političke scene u Srbiji jasno staviti do znanja da se Ustav i zakoni Srbije moraju poštovati.

Izvor: Glas-Javnosti.rs

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles