29. Juli 2019

 Mandić, Divac i Ciljanović foto: A.R.

Od ove godine sam član “Kuće slavnih” i ponosan sam zbog toga, ovo je jedan od načina na koji mogu da odam počast mom prvom treneru za uspjeh koji sam postigao – rekao je Vlade Divac

Stalna postavka Muzeja u Prijepolju “Vlade Divac – košarkaška legenda”, posvećena najpoznatijem Prijepoljcu i jednom od najboljih svetskih košarkaša svih vremena, upotpunjena je fotografijom njegovog prvog trenera Nikole Opačića.

Simbolično, sliku nastalu 1970. na gimnazijskom takmičenju u Priboju, na zid je okačio Vlade Divac. On je, takođe, Muzeju u rodnom gradu darivao dres koji mu je nedavno uručen u Springfildu u čast njegovog ulaska u “Kuću slavnih”.

Na inicijativu Divca, muzejska postavka upotpunjena je fotografijom čoveka od kog je učio prve košarkaške korake. Nikola je rođen u Prijepolju 1953, a umro u Njujorku 19. decembra 2015, samo mesec dana pre nego što je planirao da se vrati u rodni grad, gde bi provodio penzionerske dane. Vlade kaže da je tužan što Opačić nije među živima, i da je ovo jedan mali način kojim mu se zahvaljuje za sve što je učinio za njega i za Prijepolje.

– Od ove godine sam član “Kuće slavnih” i ponosan sam zbog toga. Ovo je jedan od načina na koji mogu da odam počast mom prvom treneru za uspeh koji sam postigao. On u tome ima nemerljiv doprinos – kazao je Divac, uručujući dres direktoru Muzeja Zvonku Mandiću.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles