Dr. Zukorlić: Željko Komšić je jedna velika podvala Bošnjacima i BiH

4

Narodni poslanik u Skupštini Srbije i generalni sekretar BANU-a, akademik Muamer Zukorlić kazao da je iznenađen nedavnim intervjuom Željka Komšića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, u kojem je više puta u negativnom tonu spomenuo upravo njega, Muamera Zukorlića, te ga naveo kao glavni razlog zbog kojeg je DF odlučio da napusti vladajuću “šestorku” u Vladi Kantona Sarajevo, te napravi novu koaliciju sa SDA i SBB.

– Jako sam iznenađen i utisak mi je vrlo neprijatan iz razloga što dolazi od nekog ko obavlja funkciju šefa države. Dakle, da neko ko je na toj poziciji spomene više desetina puta imenom i prezimenom to je prosto nepoznato u ozbiljnoj medijskoj korespondenciji. Sa druge strane, sve što je izrečeno je gola laž koja nema nikakve veze sa istinom, jer cjelokupna priča se odnosila na Zukorliću dao, Zukorliću predao, Zukorlić odlučivao, Zukorlić preuzeo kanton, Zukorliću tri milijarde…. dakle zaista nešto što ne mogu tek tako shvatiti kao normalno, dakle gole laže i gole neistine, nivo političke i medijske komunikacije koji ne priliči ni nekom općinskom činovniku a kamo li predsjedniku države, odnosno predsjedavajućem Predsjedništva BiH. Utisak mi je i pokušaj da se zapravo to kako je definirao ta dva vrijednosna koncepta “koncept Zukorlić i koncept Nenadić” postavi tako dijametralno suprotnostavljenima u jednom usplahirenom očekivanju kako će sada većina građana da se oduševi što on sa Nenadićem spašava Sarajevski kanton od Zukorlića. Sa druge strane vi u Sarajevu gdje živi mali procenat građana hrvatske nacionalnosti tako drsko namećete bošnjačkoj većini Hrvata Nenadića kao ispravan koncept u odnosnu na koncept Zukorlića pri tom uopće ne definirati šta je koncept Zukorlića.

Akademik Zukorlić smatra da se Komšić na tom intervju potpuno “razgolitijo” te da je pokazao neprimjerenu mržnju.

– Znači radi se o jednoj ideloškoj mržnji koja je meni neobjašnjiva ali je evidentna koja se jedino može tumačiti pokušajem da se skrene pažnja sa njegove političke nedoslednosti koja je očigledna jer je imala jedne dogovore pa sada očito iz ličnih interesa pravi nove dogovore što je na kraju krajeva njegovo pravo ali potreba da mene uključi u cijelu tu igru da na taj način svoje bruke sakrije jeste očito njegov izbor ali nešto što je po meni urušilo i ugled BiH i ugled Predsjedništva BiH. U svemu ovome ima i nešto pozitivno, vjerujem da će većina građana Bosne a posebno većina Bošnjaka koji su ga glasali zapravo shvatiti da je Željko Komšić jedna velika podvala i velika prevara i Bošnjacima i BiH.

Komentarišući mržnju koju je Komšić iskazao premu njemu navodi da je strašno kada se neko ko se do sada predstavljao kao bosanski patriota građanske orijentacije pokaže toliko šovinizam.

– Meni teže pada činjenica da su tako mentalno i moralno nedorasli profili na pozicijima državnika i koji su u prilici da donose odluke o sudbini države a svojim izjavama zapravo pokazuju koji je njihov moralni i intelektualni kapacitet. To meni mnogo teže pada jer čovjek kada izgovori ličnu uvredu ona se vraća na njega, ona mnogo više u ovom slučaju govori o njemu nego o meni. Strašno je kada neko ko se do sada predstavljao kao bosanski patriota građanske orijentacije pokaže toliko šovinizam. Ovo je čisti šovinizam, mržnja jer samo iz mržnje možete toliko izgubiti osjećaj za moralne vrijednosti, za donju granicu. Vi da analizirati psihološki i intelektualno profil Željka Komšića on u ozbiljnoj državi ne bi mogao da bude ni menadžer u srednjoj firmi a on se sada nalazi na poziciji šefa države i glumi Hrvata u ulozi koja je potpuno neprirodna. To je samo raskrinkalo stanje duha čovjeka koji se nalazi na pogrešnoj poziciji. Sa druge strane uvijek pominjenje radikalizma ima za cilj izazivanje problema jer ljudima stavljate mete na čelo. Zna se kako se danas reaguje na pojam radikalnosti, posebno kada se zakači nekom muslimanu i šta su posledice, još ako to radite prema imamu, prema autoritetima u IZ, u Akademiji ili općenito među Bošnjacima sasvim je jasno da je to zapravo još jedno podrivanje protiv muslimana. Pogledajte tu drskost, BANU je jedna od najznačajnijih nacionalnih institucija i drzne se jedan Željko da iz srca Sarajeva napada jednu od vitalnih bošnjačkih institucija. Znači taj Željko Komšić je trebalo da štiti Bošnjake širom svijeta, i one u Sandžaku i one u dijaspori zato što je Bosna matična zemlja svih Bošnjaka a vidite kakvu on poruku šalje da ni institucija bošnjačka u Sarajevu nije bezbijedna od njega.

Na pitanja da li je bio u kombinacijama za premijera Kantona Sarajevo i da li je odlučivao o preraspodjeli budžetskog novca, kako je to naveo Željko Komšić, akademik Zukorlić kaže da da bi trebalo provjeriti da li je Komšić bio na psiho-aktivnim susptancama.

– Mislim da treba čovjeka provjeriti da li je bio na psiho-aktivnim susptancama toga dana jer to su stvari koje nemaju nikakvog smisla. Znači, svu vezu koju je našao između mene i Kantona jeste da sam ja generalni sekretar BANU, da je BANU kao i druge organizacije, udruženja i ustanove kandidirala svoje projekte budžetu KS i dobila po zakonu na konkursu 60.000 konvertibilnih maraka ili oko 30.000 eura. Dakle, to je jedina veza mene kao generalnog seketara BANU koji je tu dokumentaciju pripremao i genijalac Komšić je našao liniju da je Akademija kojoj ja pripadam dobila 60.000 konvertibilnih maraka on je tu našao veliku opasnost za Santon Sarajevo i ustao da ruši dogovore i pravi nove sa onim koje je do juče smatrao velikim dušmanima a našao je Zukorlića kao nešto sa čime će zastrašiti Sarajevo odnosno opravdati svoje prevare.

izvor: SANA


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

4 KOMENTARI

 1. Komsic je zlatni ljiljan, zato ga postujem i zato mi je i drag, ali, mora shvatiti da sa Bosnjacima Sandzaka nema sale, mi smo slozni i nismo kao braca u Bosni koja dopustaju da ih pljunes pa da za tobom trce i grle te, radikalni jesmo, hvala Allahu, zato smo i opstali izmedju dvije drzave, a vi gospodine Komsicu, vi ste katolik po vjeri ali ste BOSNJAK ili BOSNJANIN ili ste zaspali na casu historije jer su Bosnjaci bili narod svih vjeroispovjesti, i pripazite na vas jezik jer se nalazite u gradu gdje je na svakom cosku neko iz Sandzaka ili je porijeklom, igrate se sa opasnim Bosnjacima, i to onima koji su i koji ce uraditi sve za odbranu BiH, NASE MATICNE DRZAVE I BOSNJACKE ZEMLJE !!!

  0

  0
 2. Neki ljudi su neverovatni,sve svoje promasaje vide u Zukorlicu,doskoro su to bili “novinari” ili ti novinarasko podzemlje….tako da smo imali prilike citati o (sivilu) neke Silvane dvolicnosti nekog (Filip li je Mursel li je)😂 a sada evo i drzavnici,sto znaci da muftiji rejting raste😅

  0

  0
 3. Ovaj pas Komsic je na sva pitanja Hadzifejzovica odgovarao sa Zukorlic! Tom psu prljavom je najlakse da laje na Zukorlica a capio je budzet Sarajeva od milijardu maraka !

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.