16. August 2018

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) dr. Muamer Zukorlić ocijenio je da Sulejman Ugljanjin zloupotrebljava važne teme za Bošnjake u predizborne svrhe, a da u dogovoru sa državnim institucijama treba usaglasiti imena škola, ulica i drugih javnih ustanova značajnih za Bošnjake.

“Izbori za Bosansko nacionalno vijeće (BNV) su 4. novembra i to što on traži treba posmatrati u tom kontekstu. On sada pokušava da se predstavi kao veliki patriota, a kada bi dobio izbore, opet bi bio onaj isti koji budžet tog vijeća koristi u lične svrhe”, rekao je Zukorlić za “Kurir”.

Ugljanin 2/3 budžeta BNV potrošio na svoja putovanja

Prema njegovim riječima, finansijski izveštaj je pokazao da je Ugljanin čak dvije trećine budžeta BNV iskoristio u lične svrhe – na putne troškove i reprezentacije.

“Potrebno je da se usaglase imena škola, ulica i drugih javnih ustanova od nacionalnog i kulturnog značaja za Bošnjake u sredinama sa bošnjački etničkom većinom, sa bošnjačkom kulturom i tradicijom, ali to treba raditi kroz rasterećen dijalog, u dogovoru sa državnim nadležnim institucijama”, kazao je Zukorlić.

 

(Agencije)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles