18. Oktobar 2018

 

Nakon posjete mještanima Selakovca nosilac Liste “Matica Bošnjačka” akademik Muamer Zukorlić uz mještane Trnave, zaseok Kleče, koji su bez vode, rasvjete i asfalta. Iako nadomak grada, odsječeni od svijeta. Mještani se vlastima redovno obraćali ali uzalud. 

Život u Trnavi bez elementarnih uslova primjer, tzv. šarene laže Evropskog Novog Pazara. Normalna vlast, kako kaže, od dvije do četiri godine može asfaltirati sve ulice, ali i sva sela, kojih na ovom području nema mnogo.

– Čitam neki dan, neki izvještaj što kradu od gradskog budžeta pa daju Regionalnoj televiziji koju su oni kupili. Oni su tamo napravili da mjesečno uzimaju po četrdeset i nešto hiljada eura. Ovdje za najviše pola godine što ukradu samo za tu TV asfaltirao bi se put ovdje do vas, do džamije, riješilo bi se pitanje kanalizacije, vode, kaže akademik Zukorlić.

Poručuje, biće na raspolaganju svom narodu, ali bez nametanja, otimanja ili kupovine vlasti.

– Ja neću svoj narod da ponizim kupovinom glasova. Za mene kad daš čovjeku 20,30 ili 50 eura za glas ja sam ga sveo na pijacu stočnu. Ja ne mogu svog Bošnjaka da ponizim na taj način. Ja više volim batalit sve na svijetu nego mog Bošnjaka ili sugrađanina na taj način da gledam.

Mještani Kleča zahvalni jer je konačno, kažu, neko okrenuo glavu prema njihovim problemima.

– Hvala puno na posjeti. Zahvalila bih se svima iz SPP-a i Matice bošnjačke. Mi smo Vas oduvijek podržavali i uvijek ćemo. Svjesni smo koliko vrijedite i na svim izborima na kojima se kandidujete glasat ćemo za vas.

Muftija Zukorlić u Muru – Tri miliona eura za neasfaltirane ulice čeka potpis gradonačelnika

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles