17. April 2018

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja dr. Muamer Zukorlić primio je u Novom Pazaru ambasadora Kraljevine Švedske Jana Lundina sa četvoročlanom delegacijom.

Tom prilikom razmijenjeni su stavovi o općoj političkoj situaciji u Sandžaku u kontekstu sve učestalijih pojava nasilja i bezakonja sa raznih strana.

Njegova ekselencija ambasador Švedske gospodin Lundin se interesovao za rješavanje pitanja zgrade Fakulteta za islamske studije, za šta je neophodno prethodno riješiti imovinsko-pravni status tog objekta na temelju Zakona o vraćanju imovine te zajednice.

Tokom susreta bilo je riječi i o bošnjačkoj dijaspori u Evropi, posebno u Švedskoj, gdje je iskazana obostrana spremnost za saradnju u cilju podrške kulturnim i edukativnim projektima.

Na sastanku sagovornici su tretirali i temu značaja vjerskog obrazovanja mladih pripadnika islama u Evropi, u duhu autentičnog tumačenja islama kao svjetonazora umjerenosti, tolerancije, dijaloga i međusobnog uvažavanja.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles