20. Novembar 2017

Danas obilježavamo sedamdeset i četvrtu godišnjicu osnivanja ZAVNOS-a, dana kada su narodi Sandžaka proklomovali samosvijest i težnju za jedinstvom, suživotom i zajedništvom kao formulu opstanka na ovom blagoslovljenom prostoru u jednom od najodsutnijih trenutaka u našoj historiji.

Dogovor u Pljevljima o osnivanju Autonomije Sandžaka, svjedoči o snazi narodne volje i neophodnosti zajedničkog djelovanja kako bismo budućim generacijama ostavili moderan, multikuluralan, bogat i prosperitetan Sandžak. Generacije prije nas su nam u nasljeđe ostavile ideju Sandžaka i dobre osnove za djelovanje na tom polju, na nama je da kroz politiku pomirenja ujedinimo i okupimo Bošnjake, Srbe, Crnogorce, Albance i ostale narode sa kojima dijelimo ovo sandžačko nebo oko suštinskih vrijednosti i potreba.

Danas, obilježavamo ovaj dan kao nacionalni praznik Bošnjaka, a ako Bog da uskoro ćemo ga slaviti kao zajednički praznik svih naroda Sandžaka, jer on to u svojoj biti i jeste. U tom duhu, svima koji osjećaju Sandžak svojim, svim Sandžaklijama mubarek olsun i sretan Dan Sandžaka!

Narodnik poslanik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka

Predsjednik odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo

Narodne skupštine Republike Srbije

muftija dr. Muamer Zukorlić

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles