11. Juli 2018

Srebrenica je živa rana svih Bošnjaka, cijelog čovječanstva. Rana koja nikada zamladiti neće.

Ove godine svoj smiraj pronašlo je 35 nevino stradalih žrtava, dženazu namaz predvodio je reisu-l-ulema mr. Husein ef. Kavazović. Komemoraciji i dženaze namazu prisustvovali brojni državnici, najviši predstavnici vjerskog, javnog, političkog i kulturnog života.

Lider Stranke pravde i pomirenja i narodni poslanik akademik muftija Muamer Zukorlić istakao da Bošnjaci ovakvim činom pokazuju svoju svijest i poštovanje prema onima koji su nevino stradali.

“Danas smo ovdje ponovo odlučni da pokažemo poštovanje prema žrtvama, ali isto tako odlučni u prkosu mržnji koja je dovela do genocida i koja godinama dovodi do raznih zločina i zala nad Bošnjacima i drugim nedužnim ljudima. Kao što vidite iz godine u godinu sve je manje tabuta, a sve je više ljudi koji dolaze ovdje, iako mi nećemo i ne smijemo prihvatiti status žrtve, jer bi to značilo da se okrećemo unazad. Naša vjera, kultura i vaspitanje uče nas da se okrećemo prema budućnosti i sve nam ovo treba poslužiti kao pouka da ubuduće na ličnom i porodičnom, institucionalnom i svakom drugom nivou budemo tako organizovani da više nikada ne dopustimo da nam se išta slično može desiti”, poručio je akademik muftija Muamer Zukorlić.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA

Obilježene 23 godine od genocida u Srebrenici

 

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles