24. Decembar 2017

U izjavi za Sandžak PRESS, podpredsjednik SPP-a Prof. Nenad Prokič iz Beograda je prokomentarisao navode medije koalicije SDP-SDA u kojima su istakli da je Nenad Prokić portparol Velike masonske lože u Srbiji:

“Ja sam bio na 33. stepenu u masoneriji. Jedna od najjačih i najstarijih masonerija u Evropi je Turska. Izašao sam prije osam godina, jer je ta grupa ljudi upala u ono u šta upada većina takvih grupa u Srbiji – svađe, podmetanja i korupcija.”

Ja sam Srbin, katolik u bošnjačkoj stranci, a lider mi je Muftija Zukorlić

Na izbornoj skupštini SPP-a dr. Nenad Prokić je istakao:

“Evo mene Srbina-katolika u bošnjačkoj stranci. Možda to građanima Srbije jeste čudno, ali u mom sistemu vrijednosti je to normalno, poželjno i dobrodošlo stanje. U Srbiji ima dosta upražnjenih mjesta za novu politiku.

Novi proces može da bude upravo baš to što nova regionalna stranka koja univerzalizuje novo djelovanje. Još kada na to dodate Sandžak, to je upravo ono što je potrebno novom smislu politike u Srbiji i regionu. Ja taj poziv nisam mogao da odbijem.

Lider nam je dobar, mnogi u Srbiji imaju različito mišljenje o njemu, ali ga niko ne potcjenjuje. To je jako mudro od javnog mnjenja Srbije. Branit ćemo svačije kao da je naše, takva treba da bude politika”, istakao je Prokić.

Mediji koalicije SDP-SDA nemaju mira

Mediji koalicije SDP-SDA su objavili da je Prof. Nenad Prokić aktuelni portparol masonske lože i da je njega navodno postavila masonerija da kontroliše Zukorlića.

Zanimljivo je da te navode plasira SDP, koji je sastavljen od aktuelnih masona i SDA, čijeg lidera Ugljanina je masonska loža iz Turske pomogla u cijepanju Islamske zajednice u Srbiji.

Taj čin je samo jedan u nizu medijskih spinova koju plasira ova koalicija u posljednje vrijeme, sa ciljem da zaustavi političko jačanje Muftije Zukorlića.

Regionalna TV je najavila da će snimiti 20 epizoda emisije gdje će blatiti lik i djelo Muftije Zukorlića.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles