19. August 2018

Načelnik Gradske uprave grada Novog Pazara, Almir Leković demantovao je navode o zloupotrebi budžetskih sredstava iako se protiv njega vodio prekršajni postupak. Tako je Prekršajni sud u Novom Pazaru procesuirao i donio presudu u slučaju Leković, te je on poglašen odgovornim zbog kršenja odredaba Zakona o budžetskom sistemu, zbog čega mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 55.000 dinara.

Predsjednik političkog savjeta Stranke pravde i pomirenja dr.Admir Muratović istkao da su poslednje informacije potvrda onoga što SPP već zna i na šta je već upozorila javnost.

Dr. Muratović poručio da će vrijeme pokazati da se trenutna vlast bavi jedno valverzacijama od fudbalskih do infrastrukturalnih.

Podjsećamo,  da je zbog nenanemjskog trošenja novca Državna revizorska institucija je podnijela i 11 prekršajnih prijava protiv funkcionera lokalne samouprave i direktora javnih preduzeća i ustanova u Novom Pazaru.

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles