11. Decembar 2018

U svojstvu izaslanika predsjednika Mešihata IZ-e u Srbiji, muftije dr. Mevlud ef. Dudića, prodekan Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru dr. Admir Muratović učestvovao je na međunarodnoj konferenciji, u organizaciji Islamskog svjetskog foruma i Islamske zajednice u Rusiji, pod pokroviteljstvom moskovskog muftije šejha Ravila Gajnuddina i Fakulteta za islamske studije u Parizu, koja se 10. decembra 2018. godine održala u glavnom gradu Francuske.

Na konferenciji pod naslovom „Islam i problemi globalizacije“ prisustvovalo je preko 100 učesnika, predstavnika islamskih zajednica iz bivših sovjetskih republika i Evrope, intelektualaca i predstavnika medija.
Dr. Admir Muratović je imao zapaženo izlaganje u dijelu konferencije u kojem je bilo riječi o borbi protiv nasilja u ime vjere na temu „Izgradnja društvenog ambijenta za podizanje zdrave generacije“.
Na kraju konferencije usvojena je i Deklaracija u kojoj se posebno ističe obaveza islamskih autoriteta da što snažnije preuzmu dio svoje odgovornosti na putu izgradnje sigurnije i bezbjednije budućnosti za sve ljude, bez obzira na različitost i posebnost.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles