16. Decembar 2012

Švicarska, Holandija, Austrija, Belgija, Francuska, Njemačka, Švedska – Svissinfo je objavio da su švicarski zvaničnici izdali naredu o zabrani ulaska u tu zemlju dr. Muhammeda el-Arifija, člana Svjetske unije islamske uleme, a zabrana se odnosi i na ostale zemlje koje su potpisnice Šengenskog ugovora.
Bilo je planirano da šejh Arifi prisustvuje drugoj godišnjici Centralnog islamskog vijeća u Švicarskoj, koja bi trebala početi s početkom ove nedjelje.

Centralno islamsko vijeće formirano je u oktorbu 2009. Godine i obuhvata predstavnike islamskih organizacija iz svih krajeva Švicarske. Švicarski službenici su tražili uklanjanje Arifijevog imena sa spiska gostiju, koji su se trebali obratiti na skupu, bez ikakvog obrazloženja.

Zabrana dolaska u Švicarsku za šejha Arifija, povlači i zabranu ulaska u bilo koju od 19 zemalja koje su potpisnice Šengenskog ugovora, a među njima su: Holandija, Grčka, Austrija, Belgija, Francuska, Njemačka, Danska, Švedska, Norveška i Švicarska.

Šejh Arifi se nije oglasio preko Twitera o ovoj zabrani.

(Akos)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles