8. Juli 2019

Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja dr. Jahja Fehratović danas je u Skupštini Srbije od nadležnih organa zahtjevao da ubrzaju procese u slučajevima Ernada Bakana i Fahrudina Skarepa. Podsjećamo da je Bakan stradao na pješačkom prijelazu u Zemunu a ubica još uvijek nije procesuiran, dok je Skarep svirepo ubijen tokom policijske zasjede u selu Pokrvenik.

– I dalje porodica Bakan i dosta građana protestuje zašto taj slučaj i poslije četiri mjeseca tavori u sudstvu i još uvijek nema konkretnih pomaka. Želimo da pravda bude jednaka za sve. Da onaj koji ubije dijete iz provincije na pješačkom prijelazu u Zemunu, dijete koje je pripadnik manjinskog naroda bude kažnjen onako kako se kažnjavaju svi ostali koji počine bilo koji zločin. To je nešto što danas uzrujava porodicu i veliki broj građana.

– Još uvijek ne znamo da li je ubistvo Skarepa od prije dvije godine dobilo svoj epilog iako je tu mladić ubijen od strane pripadnika MUP-a. Sudstvo i Tužilaštvo svojim neradom izazivaju nelagadu kod pripadnika manjinskih naroda, prije sve Bošnjaka, na to da je sudstvo jednako za sve građane i za pripadnike svih naroda. 

Dr. Fahratović ukazao i na pokušaje negiranja bosanskog jezika u Višem Sudu u Beogradu od strane pojedinih sudija, podsjećajući da je Ustavom zagarantovano pravo na suđenje na bosanskom jeziku za pripadnike bošnjačke nacionalnosti. 

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles