15. April 2018

Kongres Bošnjaka Svijeta organizirao je u New Yorku javnu tribinu “BOSNA–SANDŽAK Globalno djelovanje Bošnjaka“.

Učesnici tribine bili su dr. Jahja Fehratović, narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja, Enis Imamović, narodni poslanik SDA Sandžaka, Refik Akova, predsjednik Glavnog odbora Kongresa Bošnjaka Svijeta i Azem Dervišević, predsjednik Kongresa Bošnjaka Svijeta.

Tom prilikom dr. Fehratović kazao da su Bosna i Sandžak jedan duhovni prostor, i da su kulturološki gledano jedno biće.

“Bosna je domovina Bošnjaka i nešto što nijedan izazov ne može ugroziti. Jedinstvo jednog narod, jednog duhovnog centra Sarajeva. Bosna i Sandžak su jedno biće, jedno tijelo, to moramo čuvati kao našu najveću svjetiljku. U povijesti našeg naroda bilo je različitih država kojim je pripadao taj prostor, bilo je različitih granica. Te države su propadale, te države su prolazile, granice su padale. Ako Boga da, doći se trenutak kada će iznova, granice i sve ono što dijeli Bosnu i Sandžak biti nevidljivo. Da li kroz mehanizam Evropske unije ili prekograničnih regija vidjećemo, ali sigurno je da niko ne može ugroziti duhvno i životno jedninstvo Bošnjaka.” kazao je dr. Fehratović

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles