Dr. Bulić: Gradonačelniče, gdje su plac i projekat za školu u naselju Šutenovac?

0
9

Stranka pravde i pomirenja i mještani naselja Šutenovac pokrenuli su inicijativu za izgradnju Osnovne škole u mjesecu martu 2018. godine i uputili Vam pisani zahtjev da obezbjedite lokaciju kako bi se izgradila škola koja je preko potrebna mještanima naselja, a za koju je Ministarstvo prosvjete obezbjedilo sredstva zalaganjem Stranke pravde i pomirenja. Ovih dana se govori o uvođenju jednosmjenskog rada za osnovne škole u Srbiji dok građani Novog Pazara zbog nesposobnosti Vaše vlasti to mogu samo da sanjaju.

Podsjećamo Vas gradonačelniče da u naselju Šutenovac ima preko 750 djece koja pohađaju tri osnovne škole koje su udaljene za đake ovog naselja i po nekoliko kilometara, a prilikom dolaska do škole prelaze preko magistralnog puta i time svakodnevno rizikuju svoje živote. Pored toga, škole koje pohađaju su prenatrpane od kojih OŠ „Vuk Karadžić“ radi u tri smjene i ima 1900 učenika, a projektovana je za 900 djece. Naselje Šutenovac je jedno od najvećih naselja u gradu koje se svakodnevno širi i obuhvaća više ulica i to: Trnavsku, Miladina Radulovića, Šutenovačku, Vojkovačku, Mursku, Tutinsku, Rožajsku, Kumanovsku, Prijepoljsku i Zlatiborsku.

Vi ste zajedno sa Vašim koalicionim partnerima na vlasti dvije decenije u Novom Pazaru i nikada niste vodili računa za potrebe građana a ovaj problem datira odavno. Za izgradnju škole je potrebno da gradska vlast obezbjedi lokaciju i izradi projekat i izda potrebne dozvole te prateću dokumentaciju kako bi se mogao realizirati projekat. Kako u naselju postoje parcele koje se nalaze na potezu između Donjeg i Gornjeg Šutenovca, u samoj sredini naselja, moguće je riješiti ovo pitanje. Odmah nakon te naše inicijative predstavnici grada Novog Pazara su dali izjave da ste riješili pitanje lokacije i da je izrađen projekat za izgradnju škole te ste vodili medijsku hajku protiv Stranke pravde i pomirenja i njenih predstavnika. Od tada je prošlo 10 mjeseci i građani čekaju da se riješi pitanje lokacije i projekta kako bi se otpočelo sa izgradnjom preko potrebne škole. Do danas građani nisu imali mogućnosti uvida u taj projekat, pa tražim od Vas da javno kažete građanima Novog Pazara gdje je lokacija i pokažete projekat koji je urađen za osnovnu školu u naselju Šutenovac.

Dr. Ferid Bulić

Mještani Šutenovca uputili zahtjev Biševcu – Hitno i neodložno pronaći parcelu za izgradnju škole

SPP pokrenula inicijativu za izgradnju osnovne škole u Šutenovcu

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.