DPS: Koalicija Zdravo Berane je uspješna jedino kada uzima novac od građana

0
6

Berane – Građani Berana odavno su postali svjesni poražavajuće činjenice ko su pojedinci koji su danas dio vlasti, a koji su se udružili kako bi kroz masku Koalicije Zdravo Berane zadovoljavali isključivo lične interese, navodeći da su uspješni jedino u donošenju odluka kojima se uzima novac od građana kao što su takse na građevinsko zemljište, ljetnje bašte i parking servis, poručili su iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Oni tvrde da je posljednje zasijedanje Skupštine opštine sasvim očekivano bilo samo još jedan u nizu loših nastupa rukovodeće strukture koja iz dana u dan otkriva svoje pravo lice i pokazuje svoju nesposobnost da uradi bilo šta za dobro građana i njihove budućnosti. 

“Kao što se i pretpostavljalo, njihovi ključni glasnogovornici u najvećem dijelu skupštinskog zasijedanja, poslije godinu i po od dolaska na vlast, bavili su se politikom DPS-a i vremenom kada je lokalnu vlast vršila koalicija DPS-SDP. Građani su ovoga puta imali priliku da budu svjedoci spremnosti „zdravih rukovodilaca“ da na sebe preuzmu nadležnosti određenih državnih institucija, spremnosti da sude i presuđuju po sopstvenim aršinima, kako bi na taj način pokušali da u očima javnosti stvore sliku odgovorne lokalne vlasti, bježeći od onoga što se dešava u njihovim redovima. Oni kao da su zaboravili šta je bila njihova osnovna obaveza prema građanima Berana od onog dana kada su preuzeli upravljanje Opštinom. U stvari, očigledno je da ih očekivanja građana nijesu mnogo ni interesovala, jer su od prvog dana bili usmjereni ka zadovoljavanju ličnih interesa, interesa svojih porodica i partijski zaslužnih članova. Potvrda tome, između ostalog, jeste i podatak da danas, blizu polovine svoga mandata, kršeći zakonske odredbe, određena izborna mjesta i dalje pokrivaju kadrovi koji su u VD stanju, dakle bez stručnih referenci, od kojih pojedinci, do dolaska na rukovodeću poziciju, nijesu imali ni jedan radni dan upisan u radnoj knjižici”, smatraju u DPS-u. 

Kako su kazali, odbornici su na sjednici podsjetili rukovodeću strukturu na nesposobnost da započnu bilo koji projekat na dobrobit građana Berana, odnosno na spremnost da, uz kontinuiran kritički odnos prema svemu što je u prethodnom mandatu radila vlast DPS-a, u potpunosti prisvajaju određene, davno započete projekte, i da njima pokušaju da se predstave u javnosti kako bi dobili podršku građana.

“Svi nekadašnji predizborni programski dokumenti „zdrave koalicije“ su prosto ostali „mrtvo slovo na papiru“, iako su tada javnosti predstavljani kao revolucionarni projekti koji će preporoditi naš grad. Tako, građanima ostaje samo da zamišljaju rekonstruisane fasade u glavnoj gradskoj ulici, riješeno pitanje tretmana otpada i izgradnju sanitarne deponije, obećane redovne finansijske izvještaje o realizaciji opštinskog budžeta, i sve to dok Turistička organizacija Berana razvija turizam i valorizuje turističke potencijale štampanjem brošura i „otimanjem“ projekata sa zaštićenim autorskim pravima, zbog čega se protiv nje vode sudski sporovi”, konstatovali su iz OO DPS-a, ističući da su su svojim “sposobnostima” koalicionari odavno ugrozili budućnost svih građana Berana. 

(Cdm)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.