DPS Berane: Turbulencije u koaliciji “Zdravo Berane“

1
0
Berane – Opštinski odbor Demokratske partije socijalista DPS Berane vjeruje da su posljednjih dana, čitajući saopštenja Koalicije „Zdravo Berane“, građani tog grada bili u dilemi da li se pred njima nalaze izdanja dnevne štampe od prije godinu dana i ranije. Prosto, kako navode, nemoguće je bilo povjerovati u ono što predstavnici ove koalicije iznose u javnost i biti siguran da ne čitate saopštenja DPS Berana. 
 

“Naime, u kategoriju „nerealno“ možemo smjestiti priču predstavnika ove koalicije o onome šta su uradili u poslednjih godinu dana, jer se kao ključni projekti ističu upravo oni koje je započela i u značajnom broju privela kraju lokalna vlast DPS-SDP, u periodu od 2006. do 2014. godine, a to su – nova hala sportova, studentski centar, poliklinički centar sa urgentnim centrom, biznis zona, postorojenje za prečišćavanje otpadnih voda itd.  Da li su glasnogovornici sadašnje vladajuće koalicije u Beranama uvjereni u to da građani pate od kolektivne amnezije i da zato mogu na ovaj ili slične načine da istupaju, ili je u pitanju nešto drugo – možda za nekog ostaje otvorena dilema”, navode iz DPS-a.

Kako dodaju, oni nemaju dilemu oko toga zašto se poslednjih dana pojavljuju dirigovani nastupi i saopštenja predstavnika jednog dijela Koalicije „Zdravo Berane“. 

“Potpuno je jasno da se dešava velika turbulencija unutar njihovih redova, što više nije insajderska priča već nešto što je dostupno svima koji prate medijsku scenu i društvene mreže. Glavni promoteri njihove izborne kampanje, ljudi na čijim su „krilima“ vlastodršci u Beranama došli na sadašnje pozicije, javno su iskazali svoje nezadovoljstvo realizacijom njihovog izbornog programa. Postavlja se pitanje da li su oni i svi ostali glasači ove koalicije stvarno vjerovali u to? Da li su stvarno vjerovali da u „zdravoj koaliciji“ imaju dovoljno kapaciteta da pokrenu projekte kojima će unaprijediti živote građana Berana?”, pitaju se u DPS-u.

Kako dodaju, valjda je svima bilo jasno već nakon prvih imenovanja rukovodilaca opštinskih službi i organa, da za čelnike ove koalicije nijesu bitne stručne reference, obrazovni nivo pojedinaca i ostali uslovi propisani zakonom, već rodbinske i prijateljske veze i „obaveze“ stečene tokom predizborne kampanje. 

“Moramo da podsjetimo građane Berana i na „razglednice“ koje su tokom predizborne kampanje dobijali iz izbornih štabova ove koalicije na kojima se nalazila, između ostalog, i urušena hala sportova. Predlažemo im da ovih dana urade novu fotografiju tog i ostalih objekta i da pokažu građanima kako su se tokom prethodne godine nedomaćinski odnosili prema njima i kako su dozvolili da se oni u potpunosti devastiraju, jer nijesu uspjeli da organizuju ni stražarsku službu uprkos velikom broju novozaposlenih u organima lokalne samouprave. Sva njihova djelovanja, jasno je, bila su na deklarativnom nivou. Zbog svega navedenog, sigurni smo da se brže nego što su mnogi očekivali, približavamo početku kraja vladavine „zdrave koalicije“, koja će, a to će vrijeme pokazati, ostati upamćena kao jedno loše iskustvo u životu našega grada”, zaključuje se u saopštenju DPS Berane. 

(Cdm)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.