Đondić: Tužilaštvo ne želi da ispita navode o zloupotrebi sredstava Doma za lica ometena u razvoju

1
19

Direktor Doma za lica mentalno ometena u razvoju održao je danas konferenciju za medije na kojoj je govorio o odbijanju prijava koje su poslali osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru kako bi im skrenuli pažnju na malverzacije koje su se dešavale prije nego je on došao na mjesto direktora ove ustanove.

Gospodin Omer Đondić je istakao da su pokrenuti disciplinski postupci zbog svih zloupotreba, kršenja radne discipline, nenamjenskih trošenja sredstava korisnika ove ustanove kao i mnogih drugih nelegalnih radnji i da se njihovo okončanje ubrzo očekuje.

” Ono što je svakako iznenadilo i zateklo sve nas, bar nas koji smo željeli da vjerujemo u pravdu i naravno organe tužilaštva, pravosuđa, policije itd, jeste jedan vrlo štur, neobrazložen dopis ili obaviještenje osnovnog javnog tužilaštva iz Novog Pazara koje nam je stiglo u petak, krajem radnog vremena, da li slučajno ili ciljano ne znamo, u kome stoji da se sve optužbe odnosno svi dokumnti, svi dokazii koji govore i svjedoče ili dokazuju da je ova ustanova funkcionisala na različitim zloupotrebama i da nema osnova ili osnovane sumnje da je od strane prethodnog rukovodstva, direktora i njegovih saradnika bilo zloupotreba, nenamjenskog trošenja i kršenja zakona po kojem osnovu bi osnovno javno tužilaštvo pokrenulo postupak.

Gospodin Đondić dodaje da se ovakav postupak osnovnog tužilaštva i očekivao i da oni time nisu iznenađeni.

” Svakako da je postupak tužilaštva trebao biti nešto temeljitiji i očekivali smo da u ovom slučaju itekako bude brz i efikasan. Ono što je svakako poznato tutinskoj čaršiji, našoj okolini pa i šire, jeste da je ova ustanova bila primjer zloupotreba, primjer nezakonitog poslovanja, primjer nezakonitog zapošljavanja, mita, korupcije, jednostavno primjer kako propadaju državni javne ustanove u ovoj državi i zašto je ova država evidentno u velikim problemima, velikim dugovima, i zašto je ova država već godinama unazad ne može da izađe iz jarka koji se zove ekonomska kriza.

Direktor ove ustanove kaže da su oni sada ekonomski stabilni i da su vratili više od pola staroga duga koji su naslijedili od prethodnog rukovodstva, dodajući da ova ustanova iz dana u dan napreduje.

SANA 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Obzirom da je ustanova blokirana, da jos nije usvojen budzet za 2018 godinu od cega je doticni direktor uspeo da vrati dugove i kao sto on kaze podigne ustanovu na noge…
    A novo rukovodstvo bi trebalo da porazmisli o svojim postupcima, o suspenziji predhodnog direktora bez odluke o suspenziji koja je doneta nakon suspenzije istog, ili ti o davanju reprezentativnosti sindikatu koji nema 5 clanova, i o krivicnoj prijavi direktoru od reprezentativnog sindikata…

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.