DOLAZI ISTINA – AKOVO MOJE pod brojem 7

2
33

DSC_0695

Bijelo Polje – U srijedu, 21. maja 2014. godine u Bijelom Polju je održana završna konvencija Bošnjačke demokratske zajednice u Crnoj Goru (BDZ u CG) – općinskog odbora u Bijelom Polju za predstojeće općinske izbore u tom gradu. Skupu su prisustvovali simpatizeri i članovi ove partije, a prisutnima su se obratili kandidati za odbornike liste BDZ u Bijelom Polju.

Skupu su se obratili potpredsjednik OO BDZ u Bijelom Polju Semir Hodžić, predsjednik IO BDZ u CG Almir Muratović, kandidat za odbornika diplomirani pravnik Samir Guberinić, Arnela Franca predsjednica Foruma žena, predstavnik BKZ-a u Švicarskoj Dženad Hodžić i predsjednik OO BDZ u Bijelom Polju Nusret Balić.

Balić je kazao da Bošnjaci u Crnoj Gori glasajući za njenu nezavisnost, odnosno samostalnost, su se odrekli brojnih prednosti koje su imali dok su bili u zajednici.

„Odrekli su se zato što su vjerovali crnogorskim vlastima, koji su potpisivanjem sporazuma o Sandžaku kao prekograničnoj evropskoj regiji, dali obećanje da će Bošnjaci uživati sva prava koja su prethodno imali. Danas, kada su izdejstvovali samostalnost, svrstali su Bošnjake u manjinsku zajednicu, postavili tvrde granice, nametnuli njihove državne simbole i himnu, tajili sporazum o Sandžaku, i sto je još malicioznije iskoristili Bošnjačku stranku kao prirodnog partnera za ostvarivanje njihovih ciljeva. Nepoštovanje bošnjačkog “DA” na referendumu od strane aktuelnog režima, odslikava se i u tome što svakodnevno u spotu DPS-a možemo čuti izjave, kako su “zrelo obnovili državnost”. Poručujemo vam da ne zamajavate ovaj narod, i da ne širite neistine, jer državnost Crne Gore nije obnovljena, već voljom građana,a posebno Bošnjaka izgrađena 2006. godine, i zato je ovo država kako Crnogoraca, tako i Bošnjaka i Srba i Albanaca, jer smo svi učestvovali u njenoj izgradnji, i nedamo vam za pravo da Crnu Goru volite više od nas, samo što je mi volimo više od vas jer u njoj imamo i Sandžak!“ – kazao je Balić.

„Zato Bošnjaci, ako želite da imate lojalne predstavnike koji vas neće izdati za rad poslovnih ili nekih drugih interesa, koji će uvijek biti uz vas i pomagati vam u rješavanju vaših problema, uz koje ćete moći da gradite društvo na zdravim osnovama i kvalitetniju budućnost, podržite našu BDZ pod rednim brojem 7, jer vam mi dolazimo sa istinom i pravednošću, slobodom i solidarnošću!“

Skupu se na kraju obratio predsjednik Hazbija Kalač, koji je pozvao građane Bijelog Polaj da zaokruže broj 7 i podrže listu BDZ-a u Bijelom Polju.

DSC_0652 DSC_0654 DSC_0665 DSC_0673 DSC_0681 DSC_0685 DSC_0698

 

DSC_0710

(BDZajednica.me)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.