18. Maj 2012

BiH, Sjeverni Sandžak – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je, pružajući Tadiću podršku, da je članstvo Srbije i Republike Srpske u EU jedini način da granica na Drini bude ukinuta i da srpski narod sa obe strane te reke bude jedno. Dodik je poručio da se ponosi što dolazi iz Republike Srpske i što mogu da dignem tri prsta i što znam da nikoga ovdje ne vrijeđa. Medju zvanicama na mitingu u Beogradu, bilo je i političara iz Sandžaka.


“Treba nam jaka Srbija, nama iz RS koji živimo za Srbiju. Hoćemo da imamo jaku i evropsku Srbiju. Samo tako nema granica na Drini”, poručio je Dodik.

A zatim dodao: “Preko Banjaluke hoćemo da pošaljemo poruke. Lako je ovdje sa Rasimom. I ja bih lako u Bosni da imam Rasima, nego imam neke druge s kojima moram da se nosim i vodim političku borbu, a ona je uvijek teška”, naveo je predsjednik manjeg entiteta u BiH.

Dodik je poručio da se ponosi što dolazi iz Republike Srpske i što može da podigne tri prsta jer to nikoga ne vrijeđa.


“On je pripadnik našeg naroda koji nikada nije smetnuo sa uma da je Srbin. On je saradnju sa drugima uvek smatrao prioritetom, a samo ta saradnja može da nas legitimiše najbolje u svetu i regionu. Zato nam Boris i treba”, naglasio je Dodik.

Predsednik Republike Srpske je podsetio da je Boris Tadić u prošlosti bio i najdosledniji garant celovitosti BiH i njene dejtonske arhitekture, što je i politika vlasti u Banjaluci.

Izvor: Naslovi.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles