21. Decembar 2018

Škola Kur’ana Časnog postigla je mnogobrojne uspješne saradnje sa raznim svjetskim organizacijama koje se brinu o školama Kur’an i Kerima u cijelom svijetu. Dr. Džemal Muslih iz fondacije „Hifz Kur’ana Časnog“ iz Sarajeva koji već dugo vremena pomaže ovu školu pripremio je 30 stipendija u vrijednosti od 150 eura za najbolje učenike, kao podstrek i motivaciju da ustraju na putu učenja Kur’ana.

Direktor Škole Kur’ana Časnog ovom prilikom istakao da ranije nije bilo Škole Kur’ana Časnog, nije bilo muhafiza, nije bilo ovakvih podstreka i motivacije  a ni ovakvih ljudi koji su se brinuli o svemu tome, zahvalivši dr. Džemalu Muslihu za pomoć koju pruža Školi Kur’ana Časnog.

„Želim kazati da Škola Kur’ana Časnog je već u 9. godini svog postojanja i za ovih 9 godina iznjedrili smo 30 hafiza, skoro i 40, tačan broj ne znamo s obzirom da svako malo pozivamo naše kandidate da prijave komisiju, dakle one koji su proučili Kur’an i Kerim pred svojim muhafizima da prijave polaganje svog hifza pred komisijom Mešihata IZ-e, ubrzo ćemo imati evidenciju o tačnom broju hafiza na području Sandžaka. Imamo još stotinak onih hoji aktivno uče Kur’an i Kerim napamet a večeras će 15 djevojaka, budućih hafiza i 15 momaka budućih hafiza primiti jeddnokratnu stipendiju kao podstrek i motivaciju da ustraju na putu učenja Allahove dž.š. riječi.“ Ističe direktor Škole Kur’ana Časnog.

Predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić istakao da su ove stipendije simboličan poklon zahvale onima koji vode računa i koji se druže sa Kur’anom.

“Škola Kur’ana je jedan od peškeša od Allaha dž.š. koju mi imamo ovdje u Novom Pazaru, svakako u okrilju Mešihata Islamske zajednice. Nema ljepši Kutak od ovog kutka ovdje jer ste se vi zajedno sa ostalim polaznicima Škole Kur’ana odlučili da izvjesno vrijeme u toku dana i noći provedete družeći se sa Kur’anom. Krenuli smo od nule sa Školom Kur’ana  i ne samo da je ona sad brend u Sandžaku, Srbiji, Crnoj Gori, Balkanu već vjerujte svugdje u svijetu, bilo gdje da odete ova naša Škola Kur’ana se uzima kao urnek, naravno to je ono što nas čini sretnim i ponosnim, evo zahvaljujući direktoru Škole Kur’ana, našim predavačima u Školi Kur’ana, našim muhafizima i muhafizama a posebno vama koji ste ukras ove Škole Kur’ana mi se ponosimo na svakom mjestu gdje god se nađemo.” Kaže muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

hfz. Irfan ef. Malić pozvao sve roditelje da upišu svoju djecu u Školu Kur’ana Časnog, poslavši poruku svim mladim hafizima i hafizama da promovišu Školu Kur’ana Časnog u najboljem svjetlu.

SANA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles