Dodijeljene diplome za 660 dimplomanata Internacionalnog univerziteta

6
30

Novi Pazar – Na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, danas, 30. marta 2013. g., održana je Svečana akademija i dodjela diploma povodom Dana Univerziteta.

U 10.30 h održana je svečana sjednica Senata. Na svečanoj sjednici Senatu se obratio akademik Muhamed Filipović i predsjednik Univerziteta, muftija Muamer ef. Zukorlić.

Uslijedilo je otvaranje izložbe slika studenata i profesora Internacionalnog  univerziteta IV međunarodne likovne kolonije HRID 2012.

U 12 časova održana je Svečana akademija sa bogatim kulturno-umjetničkim programom. Na samom početku prisutnima se obratio rektor, prof. dr. Mevlud Dudić i tom prilikom istakao: “ U prvoj dekadi, uložili smo svu snagu i kapacitete ka zaokruživanju kvalitetne ponude održivih studijskih programa, zaokruživanju vlastitog kadra, stvaranju uvjeta za normalan rad, u pogledu prostornih zahtjeva i najsavremenijih tehničkih pomagala, te svakodnevno jačanju postojećih i stvaranju resusrsa koji imaju za cilj ne samo izgradnju vlastitog brenda nego i liderstva u visokoškolskom obrazovanju u regionu”.

Nastojeći da na najbolji način promoviše talenat i mladost, Univerzitet je pružio šansu da Hamza Huseinović, nastupi na svečanosti.  Hamza je učenik II rareda muzičke škole Stevan Mokranjac u Novom Pazaru, violina, u klasi profesorice Ksenije Purić. Osvojio I nagradu na međunarodnom muzičkom takmičenju u Aranđelovcu. Predstavio se sa dve numnere: Ridingov koncert u H-molu i  Ramorigodon.

Prisutnima se obratio rektor Univerziteta u Tuzli, prof.dr. Enver Halilović i istakao da je Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru temelj postojanja i budućnosti Sandžaka koji je za kratko vrijeme postigao respektabilne rezultate.

Pjesme “Iz sehare”, rahmetli Hasne Binjoš, recitovale su učenice Gimnazije iz Tutina, Elma Kadrić i Selma Pepić uz muzičku pratnju Besima Habibovića.

U duhu naših velikih mislilaca i besjednika, finalistkinja takmičenja u besjedništvu, Zuhra Kučević, student Departmana za pedagoško-psihološke nauke, govorila je besjedu akademika, Ferida Muhića Zagonetka Hemingvej.

Prisutne je pozdravio i bezbroj puta dokazani prijatelj univerziteta I sandžačkih Bošnjaka, akademik, filozof, teoretičar, esejist, jedan od najznačajnijih bosanskohercegovačkih historičara, jedan od osnivača BANU,  akademik Muhamed Filipović.

IUNP je značajno doprineo kvalitetnom obrazovanju dobro obučenih pojedinaca, razvoju najmodernijih obrazovnih tehnologija, stvaranju novih ideja i metoda, te otkriću novih znanja. Od samog početka Univerzitet je podređen studentima, u tu svrhu kroz razne vidove stipendija, podrške i pomoći  uloženo je oko milion eura. Uručene su plakete i prigodni pokloni za najbolje studente na Departmanima i studentu generacije 2008/2009 godina za postignuti uspjeh tokom školovanja. Najbolji studenti po Departmanima su:

 • Marija Laketić, Departman za ekonomske nauke;
 • Azra Hakić, Departman za pedaoško-psihološke nauke;
 • Edis Pajaziti, Departman za prirodno-tehničke nauke;
 • Adisa Halilović, Departman za filološke nauke;
 • Igor Gavrić, Departman za pravne nauke;
 • Lejla Slezović, Departman umjetnosti, student generacije 2008/2009.

Na kraju, prisutnima se obratio i diplomantima uputio čestitke, predsjednik Univerziteta, muftija Muamer ef. Zukorlić.

Nakon Svečane akademije, uslijedila je dodjela diploma za šest stotina šezdeset diplomanata osnovnih i master studija.

Svečanosti su  prisustvovali eminentni stručnjaci iz obrazovnog, kulturnog i javnog života iz regiona i šire, kao i diplomanti, članovi njihovih porodica i brojni studenti.

(IUNP)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

6 KOMENTARI

 1. Ма хајде… Прво, тај тзв. Интернационални универзитет није ни акредитован.А то му дође као нека акшам школа, то сви знају.Плати па клати.Ко све тамо предаје, боље да се не зна.Губљење времена.

  0

  0
 2. zar je moguce da je na slici 660 studenata ? moguce je kada pomozimo sa 15… ili me oci varaju…ipak bice ovo prvo… cestitke za diplomce , ali ne i za ove sto varaju…

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.