30. Januar 2011

Sjeverni Sandžak – Na tribini koju je organizovala Bošnjačka kulturna zajednica – BKZ,  muftija Muamer ef. Zukorlić je dao objašnjenje zašto se bavi politikom i do kada će se baviti politikom:

“Mi smo dali šansu novoj demokratskoj Srbiji da mirno dijalogom na jedan demokratski i kulturan način otpočne riješavanje problema u Sandžaku, jedan po jedan. Na tako ispruženu našu ruku oni su odgovorili agresijom na Islamsku zajednicu, otimanjem vakufske imovine, istjerivanjem vjeroučitelja iz škola, opstrukcijom BNV-a i opstrukcijom Internacionalnog univerziteta.

Akreditacija Internacionalnog univerziteta nije stručni akademski problem već isključivo politički problem jer se o njegovoj opstrukciji donose političke odluke. Političke odluke se mogu pobijediti isključivo politikom i dokle god Islamska zajednica ne bude jedinstvena, dok se vakufska imovina ne vrati, dok nam se ne vrate prava u školama, dok se ne prizna legitimnost i legalnost statusa BNV-a i dok se ne akredituje Internacionalni univerzitet muftija Muamer Zukorlić će se baviti politikom“ – kazao je muftija Zukorlić.

Izvor: SandzakPRESS.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles