23. August 2012

Južni Sandžak – Uskoro će se na crnogorskoj političkoj sceni pojaviti nova partija koja će se zalagati za prava i interese Bošnjaka u Crnoj Gori, najavio je odbornik u Skupštini opštine Bijelo Polje Senad Dlakić.

Dlakić je u saopštenju za medije kazao da se osnivanje partije Bošnjaka priprema već duže vrijeme i da je to ideja brojnih intelektualava bošnjačke nacionalnosti.

Prema njegovim riječima prava Bošnjaka, posebno onih sa sjevera, su zapostavljena te je potrebno osnovati novu političku partiju jer postojeće bošnjačke stranke to ne rade kako treba.

“Evidentno je da u proteklom periodu pojedine stranke, odnosno njihovi predstavnici, više su vodili računa o ličnim interesima nego o interesima svog naroda.

Na to ukazuje činjenica da nijedna od bošnjackih stranki nije ništa uradila za svoj narod osim što su pojedinci kao dio vlasti uspjeli da zaposle sebe i svoje bliže članove porodice”, smatra Dlakić i najavio da će o detaljima osnivanja nove političke partije javnost biti upoznata uskoro.

“Kao partija zalagaćemo se da interese bošnjackog naroda bude ispred ličnih interesa i interesa pojedinaca. Ne sporeći pravo da je Crna Gora građanska država, naša je obaveza da afirmišemo u punom smislu interes naroda kojem pripadamo i cijenimo da će nas u tome podržati cjelokupna javnost a naročito ljudi iz bošnjacke populacije”, navodi se u Dlakićevom saopštenju.

(CDM)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles