11. Januar 2019

Osnivač i dosadašnji predsjednik Sandžačke narodne partije, Mirsad Đerlek, napustio je politiku i dao ostavku na mjesto predsjednika stranke i od sada će se kako je rekao na press konferenciji posvetiti svojoj primarnoj ulozi i raditi u zdravstvu.

Đerlek je objasnio da za ovu odluku, o kojoj je intenzivno razmišljao u posljednjih godinu i po dana, nije postojao poseban okidač niti je posledica nekog događaja. Kako je rekao odluka je rezultat loše političke atmosfere u kojima se odvija politika u Novom Pazaru, nedovoljene političke kulture i “političkog rata u kom ne želi da učestvuje“.

Mirsad Đerlek je ponosan na rezultate postignute tokom obnašanja funkcija gradonačelnika Novog Pazara i direktora Opšte bolnice i ulozi u Zdravstvenom centru uopšte, ali je istakao da je veoma nezadovoljan međubošnjačkim odnosima koje je, kako kaže, tokom političke karijere težio da popravi.

Đerlek je najavio da, sa napuštanjem politike, napušta i funkciju državnog sekretara zbog kako keže, „porodičnih obaveza i brige o majci“. Na konferenciji su se obratili i predstavnici predsjedništva stranke SNP, koji su rekli da će odluku Mirsada Đerleka o povlačenju razmatrati.

(RTVNP/SANA)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles