Direkcija smanjila dugove, poslovni rezultat nepoznat

0
84

Novi Pazar – Javno preduzeće Direkcija za izgradnju grada Novog Pazara smanjilo je tokom 2013. godine dugovanja prema dobavljačima za oko 47 miliona dinara, ali je na osnovu bilansa uspeha nemoguće utvrditi da li je Direkcija u prošloj godini ostvarila dobitak, ili je poslovala sa gubitkom.

Skupština Novog Pazara usvojila je 24. aprila bez rasprave Izveštaj o radu Direkcije u kojem se navodi da su u 2013. godini dugovanja tog javnog preduzeća smanjena sa 237 na oko 190 miliona dinara, kao i da im je račun u blokadi za 101 milion dinara.

Direkcija najviše duguje preduzeću za puteve “Novi Pazar put”, preko 94 miliona dinara, dok su obaveze prema novopazarskoj “Gradskoj čistoći” oko 30 miliona. 

Sa druge strane, potraživanja ovog preduzeća su samo 3,5 miliona dinara.

Tokom protekle godine radnicima Direkcije isplaćeno je 10 ličnih dohodaka, osam iz 2013. godine i dva iz pretprošle, za šta je utrošeno oko 75 miliona dinara. 

Poslednjim rebalansom budžeta Novog Pazara za 2013. godinu Direkciji je bilo namenjeno preko 283 miliona dinara, međutim, na račun ovog preduzeća leglo je oko 185 miliona ili 65 odsto odobrenih sredstava, navedeno je u izveštaju.

Pored tih sredstava, Direkcija je prošle godine ostvarila 12,5 miliona dinara sopstvenih prihoda, najviše od, kako je navedeno u izveštaju, Carine sedam miliona i “Pauk” službe 2,3 miliona dinara.

Preko 2,2 miliona dinara iz sopstvenih prihoda otišlo je na prinudnu naplatu, oko 320 hiljada na troškove reprezentacije, dok je blizu 10 miliona dinara Direkcija uplatila u gradsku kasu. 

(radio100+)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.