18. Maj 2012

Sjeverni Sandžak -Dinar je danas oslabio prema evru za 0,4 odsto i kurs iznosi 113,2928 dinara za jedan evro, što je najniža vrednost srpske prema evropskoj valuti.

Narodna banka Srbije prodala je juče na međubankarskom deviznom tržištu 50 miliona evra kako bi obezbedila nesmetano funkcionisanje deviznog tržišta, objavljeno je na sajtu te finansijske institucije.
Prema zvaničnom srednjem kursu NBS (www.nbs.rs), evro košta 42 pare više nego juče, kada je kurs iznosio 112,8731 dinara za jedan evro.
Na mjesečnom nivou dinar je prema evru oslabio za 1,8 odsto, a na godišnjem za 13,3 odsto.
Centralna banka je od početka godine prodala ukupno 838,5 miliona evra na medjubankarskom deviznom tržištu da bi da bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa i obezbedila nesmetano funkcionisanje deviznog tržišta.
Dinar je ove godine bio najjači 11. januara, kada je evro koštao 103,6922 dinara.

Narodna banka Srbije prodala je juče na međubankarskom deviznom tržištu 50 miliona evra kako bi obezbedila nesmetano funkcionisanje deviznog tržišta, objavljeno je na sajtu te finansijske institucije. Prema zvaničnom srednjem kursu NBS (www.nbs.rs), evro košta 42 pare više nego juče, kada je kurs iznosio 112,8731 dinara za jedan evro. Na mesečnom nivou dinar je prema evru oslabio za 1,8 odsto, a na godišnjem za 13,3 odsto. Centralna banka je od početka godine prodala ukupno 838,5 miliona evra na medjubankarskom deviznom tržištu da bi da bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa i obezbedila nesmetano funkcionisanje deviznog tržišta. Dinar je ove godine bio najjači 11. januara, kada je evro koštao 103,6922 dinara.

Izvor: 24sata.rs

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles