29. Juli 2010

U srijedu 28. jula ove godine, glavni muftija Muamer ef. Zukorlić i predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća prof. dr. Mevlud Dudić primili su delegaciju Zajednice sandžačke dijaspore.

Prilikom posjete predstavnici dijaspore podržali su usvajanje treće bošnjačke deklaracije od strane Bošnjačkog nacionalnog sabora.

Tom prilikom delegacija je uručila prvu donaciju za finansiranje bošnjačkih nacionalnih projekata, ističući da je ovo prvi korak odaziva na poziv Deklaracije upućen Bošnjacima da se izdvajanjem 1% od ličnog primanja obezbijedi podrška ostvarivanju bošnjačkih nacionalnih prava.

Domaćini su se zahvalili na stalnoj podršci od strane dijaspore, ističući da sandžačka dijaspora predstavlja najslobodniji dio sandžačkog bošnjačkog korpusa.

Tom prilikom Muftija je naglasio da je ovaj gest potvrda da je bošnjački čovjek najveće bogatstvo i snaga na osnovu koje bošnjački narod ima pravo na punu slobodu i svijetlu budućnost.

Informativna služba Mešihata

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles