Demokratska zajednica hrvata o razlozima neprihvatanja kandidature za EU

0
24

Srbija – Demokratska zajednica Hrvata smatra da je protekli tjedan dokaz nesposobnosti i pogrešne politike vladajuće koalicije, kako unutarnje tako i spoljnje politike.

Na unutarnjem planu u potpunosti idu u krivom smjeru, jer nisu ispunili osnovne ljudske norme, koje ne treba da budu zahtjevane od Europske Unije, nego to treba da bude osnovno pravilo normalnoga ljudskog življenja. Da se poštivaju i ostvare pravo na rad, ravnopravnost prilikom upošljavanja. Jednakost pred društvom i sudstvom, i osigura osnovna zdravstvena zaštita. Što u ovom trenutku nije omogućeno velikom broju građana. Korupcija na svim razinama je enormno visoka, i među najvišima u svijetu. I to je jedan od glavnih razloga odbijana kandidature za pristup Europskoj Uniji.

Na osnovi analiza postojećeg stanja u društvu, politička stranka DZH je spoznala, da po sadašnjem stanju stvari u našemu društvu, možda dobijemo kandidaturu za pristup Europskoj Uniji, ali pregovori neće početi sve dok se ne učine korenite promjene u samoj državi i državnome „aparatu“. Da se smanji raskalašno i bahato trošenje izvora financiranja i nepostojećeg novca, za koji se nema pokriće. Da se drastično smanji korupcija na svim razinama i što je najbitnije da vladajuća klika dozvoli građanima dostojanstven život. Uz dostojanstven život ide i smanjenje korupcije, poštivanje svakog ljudskog bića bez obzira na vjeru, nacionalnu pripadnost ili boju kože.

Sa svim dobrim i lošim stranama istoga i da se omogući i dozvoli slobodan izbor građanima da odlučuje šta žele da rade i da imaju različit izbor te bez ucjena donose svoje odluke prema svome slobodnom uvjerenju. Da se odluke spuste na osnovnu razinu počevši od mjesnih zajednica, općina, gradova, regija, pa tek onda na državnom nivou. Ne može neko iz Beograda da zna kakvi su konkretni problemi kod nas u Subotici ili obrnuto u Vranju, Nišu i drugim gradovima, za koje se smatra da su van dometa kulture i normalnog života. Ali svi ti gradovi koji se tako nipodištavaju i ponižavaju izgradili su prestoni grad, u koji se i dalje upumpavaju enormne količine novca i sredstava, da se ne bi urušila idila jedne iluzorne veličine.

Izvor: SandzakPRESS.net


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.