Delegacija IUNP-a uzela učešće na Završnoj konferenciji GOMES-a u Vrnjačkoj Banji

0
0

552679_658382857513588_2109396471_nNovi Pazar – U okviru aktivnosti koje su posvećene reformi i unapređenju visokog obrazovanja u Srbiji, u Vrnjačkoj Banji, u Kongresnom centru Hotela Zvezda, u periodu od 16. do 18. septembra održana je Završna Konferencija nacionalnog Projekta reforme upravljanja u sistemu visokog obrazovanja Srbije – “GOMES”  (Governance & Management Reform in Higher Education in Serbia). Konferencija je posvećena modernizaciji univerziteta i upravljanju savremenim univerzitetom zatim sistemu kvaliteta u visokom obrazovanju i nauci (akreditacija u VO, akreditacija NIO), nacionalnom okviru kvalifikacija i sektorskim okvirima kvalifikacija, zakonu o visokom obrazovanju, finansiranju visokog obrazovanja, akcionim planovima za sprovođenje Strategije razvoja obrazovanja u Republici Srbiji do 2020 i učešću studnata u upravljanju visokoškolskim ustanovama.

Domaćin Konferencije je Univerzitet u Kragujevcu – Fakultet za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, organizator Konferencije je Univerzitet u Beogradu, a koordintor projekta “GOMES” je Univerzitet u Novom Sadu.

U radu Konferencije uzeli su učešće predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, zatim članovi Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Republike Srbije, članovi Nacionalnog saveta za naučni i tehnološki razvoj RS, članovi Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Republike Srbije, članovi Odbora za akreditaciju naučnoistraživačkih organizacija Republike Srbije, Članovi tima stručnjaka za reformu visokog obrazovanja – “HERE tim” (Higher Education Reform Experts Team), članovi Rektorskog saveta Konferencije univerziteta Srbije, članovi rektorskih kolegijuma, predsednici saveta univerziteta, dekani, generalni sekretari univerziteta, predsednici studentskih parlamenata univerziteta, članica konzorcijuma GOMES projekta (UBG; UNS; UKG; UNI; DUNP; UUBG i USING) kao i članovi Predsedništva Studentske konferencije univerziteta Srbije.

U radu konferecije učešće je uzela i delegacija Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru predvođena rektorom, prof. dr Mevludom Dudićem.

(uninp.edu.rs)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.