18. Septembar 2018

Banji Vrujci u istoimenom hotelu održana konferencija na temu:

“Praktični aspekti primjene konvencije, strategija i propisa o zabrani diskriminacije u ustanovama socijalne zaštite”.

Učešće na konferenciji uzeli su i predstavnici Doma za lica mentalno ometena u razvoju iz Tutina predvođeni direktorom Omerom Đondićem. Uz direktora Đondića konferenciji su prisustvovali i socijalni radnik Sadrija Hot, domski ljekar dr Lejla Derdemez, šef radne terapije Svetlana Savić i negovatelj Hajrudin Mecinović.
Konferencija je održana u organizaciji Komore socijalne zaštite i Novog sindikata socijalne zaštite a pod pokroviteljstvom Povjerenika za zaštitu ravnopravnosti i Zaštitnika građana u Republici Srbiji.

Skupu su prisustvovali predstavnici oko trideset ustanova socijalne zaštite i centara za socijalni rad.
Učešće na konferenciji uzeli su svojim izlaganjem na delegiranu temu Povjerenica za zaštitu ravnopravnosti u Rebulici Srbiji gospođa Brankica Janković, zamjenik Zaštitnika građana gospodin Miloš Janković kao i predstavnici Komore i Sindikata.

Prisutnima se nakon sesija obratio i direktor Doma Omer Đondić koji je pozdravio sve prisutne, predstavnike ovako značajnih institucija u Republici Srbiji i izrazio zadovoljstvo zbog prisustva ovom značajnom skupu. Đondić je ukratko delegirao probleme sa kojima se susreće Dom u Tutinu i pozvao Povjerenicu gospođu Janković kao i predstavnike institucije Zaštitnika građana da posjete Dom u Tutinu i neposredno se upoznaju sa njegovim radom.

Đondić je nakon sesija odvojeno razgovarao sa Povjerenicom Janković o diskriminaciji i nepravilnom primjenom zakona na ustanovu i radnike Doma u Tutinu, kao i o trenutnom stanju u Domu. Povjerenica je od ranije pratila rad Doma i čestitala gospodinu Đondiću na obraćanju na konferenciji ali i na postignutim rezultatima u ovoj socijalnoj ustanovi, te je obećala pomoć koju može pružiti u djelokrugu svojih ovlašćenja.

Treba istaći veliku pažnju i interesovanje svih prisutnih za rad Doma u Tutinu u posljednjem periodu, te aplauze podrške nakon obraćanja prestavnika Doma i direktora Đondića.

Na konferenciji su donijeti značajni zaključci na delegiranu temu u smjeru upoznavanja predstavnika Resornog ministarstva o gorućim problemima ustanova socijalne zaštite.

SANA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles