25. Oktobar 2010

Sandžak – Dan Sandžaka i Kurban bajram padaju ove godine u isti dan.

Ova dva velika i vazna događaja Zajednica Sandžacke Dijaspore Holandije želi obilježiti svječano i veselo. Zato rezervisite već sada ovaj dan u vašoj agendi.

Tim povodom organizujemo Muzicko Vece.

Goste ce tokom veceri zabavljati SEJO KALAC i KUD Folklor Amsterdam.

Da vas posjetimo:

Dvadesetog novembra 1943.godine u Pljevaljskoj ruždiji – današnjoj Gimnaziji održana je Osnivačka skupština Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Sandžaka.

Sandžački Bošnjaci ovaj dan obilježavaju kao svoj nacionalni blagdan, čuvajući uspomenu na jedan od najsvjetlijih datuma u svojoj historiji, kada su zajedno sa ostalim narodima Sandžaka, Srbima i Crnogorcima, jasno iskazali svoje antifašističko raspoloženje, predstavljajući Sandžak kao multietničku, multikulturalnu i multikonfesionalnu regiju.

Uz najiskrenije praznične čestitke želimo ovaj dan sve da vas podsjetim na našu zajedničku obavezu da negujući ove historijske tekovine razvijamo Sandžak kao modernu i demokratsku prekogranicnu evropsku regiju (BiH- Srbija- Crna Gora) sto je sada veoma aktuelna tema.

Izvor: Sandzak.nl

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles