23. Novembar 2011

Sjeverni Sandžak – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da još nema novih informacija o istrazi u vezi sa slučajem sina ministra Sulejmana Ugljanina, koga je navodno policija pretukla u Novom Pazaru.

“Nemam informacija da je bilo nešto novo”, odgovorio je Dačić na pitanje o tom slučaju zbog čega je Sulejman Ugljanin tražio da načelnik policije u Novom Pazaru Dragan Terzić podnese ostavku i zaprijetio da će ako se nešto ne uradi tražiti pomoć međunarodne zajednice.

Dačić je podsjetio da je izdao nalog da se utvrde činjenice u vezi sa slučajem sina ministra Sulejmana Ugljanina, koga je policija sa još tri druga privela početkom mjeseca na osnovu prijave jedne djevojke koja je tvrdila da su joj ti mladići pretili.

“Treba utvrditi da li je bilo zloupotreba. Jedan takav događaj i podizanje tenzija ne ide na ruku policiji”, rekao je Dačić i istakao da se policija ne miješa u politiku i da on želi da se poveća broj pripadnika nacionalnih manjina u policiji.

Ministar unutrašnjih poslova je rekao da je MUP raspisao konkurse za prijem u policiju u opštinama Preševo i Bujanovac, gdje u većem broju žive pripadnici albanske nacionalne manjine, da će isto biti urađeno i u Novom Pazaru.

Ugljanin je povodom privođenja njegovog sina rekao da je policija u Novom Pazaru “maltretiranjem” njegovog sina “prešla crvenu liniju” i da će ukoliko se nešto ne učini pozvati međunarodnu zajednicu.

Načelnik policije u Novom Pazaru Terzić tvrdio je da policija nije primijenila silu tokom utvrđivanja identiteta četvorice maloletnika.

“Ne želimo da polemišemo sa bilo kime, ali prije nego objavimo zvanično saopštenje, moram da stanem u odbranu policajaca i potvrdim da apsolutno nije tačno da je primenjena bilo kakva sila u tom slučaju”, rekao je Terzić tom prilikom za agenciju Beta.

Izvor: RadioStoPlus.com

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles