Da li Ljajić uskoro napreduje na čin četničkog vojvode? (Video)

20
29

Novi Pazar – U intervjuu za “Telegraf” od 18. marta ove godine Rasim Ljajić je izjavio da je neprimjereno za Haški tribunal da srpskog vojvodu Vojislava Šešelja čame u zatvoru devet godina bez okončanja postupka. On je dodao da je on ostao dosljedan svojoj politici koju je vodio u Srbiji i u Haškom tribunalu.

PITANJE: Gledate li Vojislava Šešelja u Hagu? Šta mislite o njegovom načinu borbe?

RASIM LJAJIĆ: Najpre, potpuno je neprimereno da čovek čami devet godina u zatvoru bez okončanja postupka. On se bori na način na koji se i ovde bavio politikom, misleći da je to najbolje.

Šešelj je optužen u osam tačaka za zločin protiv čovečnosti i šest kao kršenje zakona i običaja ratovanja tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Pored zločina nad muslimanima u BiH Šešelj je optužen da je učestvovao u planiranju i pripremi osvajanja gradova i sela i proterivanju nesrpskog stanovništva iz Istočne i Zapadne Slavonije (u opštinama Vukovar i Voćin), kao i iz opština Zvornik i Bosanski Šamac u Bosni i Hercegovini.

LJAJIĆ VOLI ČITATI DJELA NEGATORA DRŽAVNOSTI BIH

U intervjuu za “Telegraf” od 18. marta ove godine Rasim Ljajić je izjavio da voli čitati Vladimira Ćorovića, a da trenutno čita njegovu knjigu “Borba za nezavisnost Balkana”.

Vladimir Ćorović je jedan od najpoznatiji srpskih historičara koji najagresivnije vrijeđa i negrira državnost Bosne i Hercegovine.

PITANJE: Imate li vremena za neku dobru knjigu, film, pozorište? Šta ste poslednje slušali?

ODGOVOR: Čitam redovno, sada je na redu “Borba za nezavisnost Balkana” Vladimira Ćorovića. U kolima sam slušao Tomu Zdravkovića, koji mi uvek prija.

Pitamo se: Šta će sljedeće izmisliti Rasim Ljajić kako bi se dodvorio srpskoj naciji, a uvrijediti svoje Bošnjake?

LJAJIĆ PRIZNAJE NERVOZU

U intervjuu za “Telegraf” od 18. marta ove godine Rasim Ljajić je izjavio da je u posljednje vrijeme puno nervozan.

PITANJE: Kažite nam nešto o sebi što dosad nikad niste rekli?

ODGOVOR: Recimo, da sam nekad bio mnogo smireniji, a sada sam prilično impulsivan, pa i nervozan.

Pitamo se: Šta to sekira našega ministra. Da li je to nervoza zbog predstojećeg gubitka vlasti?

Izvor: SANAPRESS


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

20 KOMENTARI

 1. Šešelj uskoro na privremenoj slobodi?!
  Srna – 27.03.2012 09:37

  BEOGRAD – Vlada Srbije uskoro bi mogla da pruži garancije da se lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj pusti na privremenu slobodu, saznaje “Pres”.

  Predsjednik Nacionalnog savjeta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić poslao je juče pismo predsjedavajućem sudiji Žan-Klodu Antonetiju, u kojem ga je obavijestio da je Vlada spremna da u najkraćem roku razmotri mogućnost davanja garancija za Šešelja, saznaje “Pres” u Vladi Srbije.

  Izvori ovog lista navode da se Ljajić u pismu Antonetiju osvrnuo na završne riječi Šešelja, u kojima je lider radikala zatražio privremeno puštanje na slobodu.

  Ljajić je u pismu ukazao i na Šešeljevo teško zdravstveno stanje.

  Šešelj je optužen za ratne zločine na području Hrvatske, BiH i Vojvodine.

  Haški tribunal podigao je optužnicu protiv Šešelja u januaru 2003. godine, a lider radikala dobrovoljno se predao 24. februara iste godine. Suđenje mu je počelo 7. novembra 2007. godine

  http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/Seselj-uskoro-na-privremenoj-slobodi-134235.html

  0

  0
 2. ntervju na regionalnoj sa LJaicemi kaze “Turska protiv turske zastave”i jos mnogo nelogicnih komentara kao da govori djeci od 3 godine a ne da ga gledaju odrasli i pametni ljudinzaista sam ga vrlo postovao i uvazavao ,ali sobzirom na ovu pricu neznam ko bi normalan vise glasao za njega,i sva pitanja koja postavlja voditeljka,vrlo su odabrana,sve u svemu neuverljivo,i bez argumenata,misim da jadni narod zaista nema za koga da glasa>!!!!

  0

  0
 3. У четничком покрету Драже Михајловића било је и муслимана и заузимали су руководећа места.Забележен је и злочин четника који је починио неки капетан кога је Дража дао стрељати.Тако да ми није јасна мржња према њему када се зна да су партизани много више зла нанели свима нама.

  0

  0
  • “Сомбор” je napisao:

   “У четничком покрету Драже Михајловића било је и муслимана …”

   Mozda … dok su cekali u redu za klanje!

   Evo ti tekst od istoričara koji su preneli neki antifašisticki pokreti – i samo mali deo toga sto je dokazano.
   I JOŠ NEŠTO:
   Ovaj tekst nisu sastavljali Bošnjaci nego (malobrojni) Srbi koji su se zastideli tih zločina:

   Izvod iz kataloga zločina četnika Draže Mihajlovića

   Opština Foča: 1941-1945: 3525 ubijenih (zaklanih, spaljenih, streljanih) bošnjačkih civila – mahom žena, dece i staraca
   Opština Pljevlja: 1941-1945: 1389 ubijenih (zaklanih, spaljenih, streljanih) bošnjačkih civila – mahom žena, dece i staraca (581 dete ili 42%)
   Opština Goražde: 1941-1945: 1370 ubijenih (zaklanih, spaljenih, streljanih) bošnjačkih civila – mahom žena, dece i staraca
   Opština Čajniče: 1941-1945: 598 ubijenih (zaklanih, spaljenih, streljanih) bošnjačkih civila – mahom žena, dece i staraca
   Opštine Prozor i Jablanica: 6-10. oktobar 1942: 1019 ubijenih bošnjačkih i hrvatskih civila – mahom žena, dece i staraca
   Opštine Čačak, Gornji Milanovac i Lučani: 1941-1944: 702 ubijenih, od čega 209 zaklanih; u ovim opštinama četnici su ubili 99 žena, pretežno klanjem
   Užički okrug (opštine Užice, Požega, Arilje, Ivanjica, Čajetina, Kosjerić): 1941-1944: 1081 ubijenih (ovom broju treba dodati i 312 zarobljenih partizana sa ovog područja koje su četnici predali Nemcima)
   Opština Knjaževac: 1941-1944: 250 ubijenih
   Opštine Obrenovac i Barajevo: 1943-1944: 323 ubijenih (uglavnom zaklanih) civila
   Četnički zatvor u Kolašinu: mart 1942 – mart 1943: 119 streljanih i obešenih
   Vranić (opština Barajevo): 21-22. decembar 1943: 67 ubijenih (uglavnom zaklanih) civila, od čega 35 žena i 15 dece
   Drugovac (opština Smederevo): 29. april 1944: 72 ubijena civila od čega 24 zaklanih
   Gata (opština Omiš): 2. februar 1942: 190 ubijenih hrvatskih civila
   Jagodina, Paraćin, Ćuprija: 2. februar 1944: 46 zaklanih civila
   Boljanići (opština Pljevlja): 5-8. februar 1943: 386 ubijenih bošnjačkih civila, mahom žena dece i staraca
   Bukovica (opština Pljevlja): 5-8. februar 1943: 556 ubijenih bošnjačkih civila, mahom žena dece i staraca
   Meljak (opština Pljevlja): 5-8. februar 1943: 480 ubijenih bošnjačkih civila, mahom žena dece i staraca
   Sutjeska (opština Foča): 20. decembar 1941 – 20. januar 1942: 412 ubijenih bošnjačkih civila, mahom žena dece i staraca
   Ustikolina (opština Foča): 3. decembar 1941 – 20. januar 1942: 185 ubijenih bošnjačkih civila, mahom žena dece i staraca
   Slatina (opština Foča): 20. decembar 1941 – 20. januar 1942: 89 ubijenih bošnjačkih civila, mahom žena dece i staraca
   Kunovo (opština Foča): 20. decembar 1941 – 20. januar 1942: 163 ubijenih bošnjačkih civila, mahom žena dece i staraca
   Vikoč (opština Foča): 20. decembar 1941 – 20. januar 1942: 177 ubijenih bošnjačkih civila, mahom žena dece i staraca

   Ovo je samo izvod iz kataloga zločina formacija pod komandom Draže Mihajlovića. Navedene brojke odnose se na žrtve kojima su poznata imena, prezimena, mesto rođenja, mesto, datum i okolnosti pogubljenja. Nažalost, istorijska nauka još uvek nije kvantifikovala ukupne četničke zločine tokom Drugog svetskog rata.

   Ovo su ISTORIJSKE činjenice i ko posle ovoga makar pomene o rehabilitaciji ovog koljača i monstruma Mihalovica – gori je nego on !!!
   A vi braco Bosnjaci , dobro razmislite kome cete dati svoje glasove – da se nebi desilo da upravo ti za koje ste glasali – svojim podizanjem ruku ne “ohalale” ovog krvnika i njegova klanja.
   Ima li u Sandzaku porodice da nije neko njihov nastradao u tim zverstvima četnika ???

   0

   0
 4. Evroskepticizam
  Pojmom evroskepticizam (eng. euroscepticism) se označava sumnja i protivljenje prema evropskim integracijama i Evropskoj uniji (EU) Euroskepticizam se odnosi na skepticizma ili sumlju na daljnje europske integracije, zajedno ponekad i sa željom da se ponovno uspostavi nacionalnog suvereniteta . To je racionalan i kritički stav prema EU, te ga ne treba poistovećivati sa pojmom eurofobija, kojim se označava neosnovan strah od integracije u EU. Evroskepticizam je veoma složen i sveobuhvatan pojam, jer se njime može istovremeno iskazati različiti stepeni intenziteta sumnje i/ili protivljenja prema EU i evropskim integracijama,

  0

  0
 5. RE:Dragan Stojicic

  DVERI је politicki pokret ciji se politiski stavovi zasnivaju na SVETOSAVSKOM I SRPSKOM NACIONALIZMU evroskepticizmu i antiglobalizmu ,imaju svoje aktiviste po zadatku, Dragan Stojicic je jedan od njih i okupljaju slojeve ljudi srbske nacionalnosti koji su skloni radikalizmu i ciljevima Velikosrpske ideologije, to jest mitu i stvaranju Velike Srbije na etnicko cistom prostoru to jest ujedinjavanje svih srba i negiranju , progonu, genocidu (ubijanju) nesrbskog stanovnistva na prostorima ne pripadaju Srpskoj Radikalnoj stranci vec su pokret ,Recimo Ravnogosrski cetnicki pokret,SRS radikali, Dveri, ciljevi su im isti i pripadaju istom pokretu i u tesnoj su vezi sa SANU,SPC,DB-om i Svim BG-Rezimima, deluju kako na Baklanu ,tako i iz Inozemstva

  0

  0
 6. RE:Dragan Stojicic

  Mozda mi je on i najomiljeniji politicar u Srbiji, ali ipak cu dati glas Dverima, mada kad bi 2 mogao njemu bih dao drugi!Gospodin covek, i za razliku od drugih REALAN!Ljajic je pravi gospodin!

  HaHaHa pa vidise ni ti mu nedajes podrsku (Glas)a on halja za vas
  i jadan izdade sve svoje sjeme ju se utrlo kakije. ali dragan opet glasa svoga e moj dragane Svjest Bosnjacka nije vise ko pre rata , a da smo u kojem slucaju imali sto ste vi imali (JNA) nebi bilo rata i sigurno bi ziveli bolje nego danas ,Vi ste to sve imali ali niste umeli,Velikosrpski radikalizam,FASIZAM nikad nece proc na prostorima Balkana,mozete pravit programe i ratove stradace i drugi i vi ,ali nikada necete ostvarit vas san
  zapamti nikada pa kad budes isao na onaj svijet setise ovih rjeci i videces da su tacne nikad necete ostvarit Veliku srbijua ginucete za vase usrane ideale i lopove kraljeve,predsjednike,vodze, koji vas uvucu u govna i opljackaju prebace pare van iz srbije(ili Yugoslavije)pa i sami pobegnu sjetimo se vlade cvetkovic macek i td…….

  0

  0
 7. Stvarno je nervozan i kontraverzan,sad sam gledao na Regionalnoj TV(znamo da je to njegova TV)vrlo nervozno govori o MUftiji,za moj pojan nije izneo nikakav argument.ali je najneubedljivi bio kad govori o Turskom ambasadoru,da se navodno buni,sto se Turska zastava pojaljuje na utakmicama,Turski amabasador protiv Turske zasrave nelogicno ili hoce da opravda nedavnu svoju izjavu”sta ce Turske zastave na utakmicama FK NOvog pazara”a sve ostale kao Ruska Grcka,i sve ostale su uredu!!Mene nije ubedio a vas?????

  0

  0
 8. “Pitamo se: Šta će sljedeće izmisliti Rasim Ljajić kako bi se dodvorio srpskoj naciji,” TU DILEMA NECE BITI UKOLIKO POGLEDATE REPRIZU DNEVNIKA REGIONALNE TV ZA OTPRILIKE JEDAN SAT.NEMOZE TO SVAKO DA IZJAVI.”NA VREME SAM UPOZORAVAO DA NIKO NE MOZE BITI GORI OD ZUKORLICA I DA NIKAD ON SA NJIM NIJE SARADJIVAO”TAKO GADOSTI NALUPETA…

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.