13. Septembar 2019

Globalno i lokalno, demokratija se suočava s velikim iskušenjima, što je razlog više da građani slave njene vrednosti i zajednički ulože kreativnu energiju u nalaženje novih demokratskih rešenja. U Beogradu i širom Srbije CRTA sa svojim partnerima priprema niz uzbudljivih debata, uličnih akcija, muzičkih, filmskih, pozorišnih i drugih događaja kojima je cilj da ojačaju optimizam građana kojima je stalo do demokratije.

U Prijepolju Udruženje Forum žena će organizovati debatu kako bi ukazalo na problem nedovoljne zastupljenosti žena na mestima odlučivanja, kako na lokalnom nivou – u mesnim zajednicama, tako i u organima lokalnih samouprava, ali i na republičkom nivou. U debati će učestvovati aktivistkinja Foruma žena Prijepolja, Mirjana Tešević, direktorka OŠ „Dušan Tomašević Ćirko“ iz Velike Župe, Belkisa Beganović, učitelj Dragan Kuveljić i žene iz NVO sektora i institucija, iz privrede i sa sela. Debata će biti emitovana uživo na Fejzbuk stranici TV Forum i naknadno na televiziji Forum.

Cilj organizatora je da se kroz raznovrsne debatne i umetničke sadržaje potraže odgovori na neka od ključnih društvenih i političkih pitanja današnjice. Širom sveta se poslednjih godina organizuju slični festivali koji slave demokratske vrednosti, kao odgovor na sve veći broj izazova i pretnji s kojima se demokratija suočava. Iz CRTE poručuju da su uvereni da demokratija nestaje onda kada građani izgube veru u nju, a svesni smo da svedočimo takvoj pojavi u Srbiji.

Demfest 2019 CRTA organizuje od 13. do 15. septembra u 18 gradova, po uzoru na druge zemlje sveta, sa željom da i Srbija dobije svoj festival demokratije.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles