Crna Gora partner sajma turizma Travel Turkey

0
0

Rožaje, Bijelo Polje, Plav – Crna Gora je zemlja partner na međunarodnom sajmu turizma „Travel Turkey 2012“ koji se održava u »biseru Egeja« – Izmiru, od 06. do 09. decembra 2012. godine.

Nacionalna turistička organizacija i Ministarstvo turizma i održivog razvoja predstavljaju integralnu turističku ponudu Crne Gore turoperatorima, agencijama, turskim i međunarodnim investitorima kao i predstavnicima značajnih medija iz zemlje i inostranstva zajedno sa Turističkom organizacijom Bara koji je Grad pobratim sa Izmirom.

Ambasador Crne Gore u Turskoj, Ramo Bralić je danas, tokom zvaničnog otvaranja sajma i intervjua za tursku državnu televiziju »TRT«, i „Yeni Asir“ istakao dobre prijateljske odnose Crne Gore i Turske koji su doprinjeli i dobrim poslovnim odnosima kao i sve većem interesovanju građana Turske za turističkom ponudom Crne Gore. Zabilježen je porast broja turista sa ovoga tržišta tokom poslednje dvije godine i on je dostigao brojku od 15.000. Turska eknomija je medju 15 najjačih na svijetu i samim tim potencijalno značajan partner i u turizmu. Ambasador je ukazao i na interesovanje investitora da ulažu u našu zemlju. Pored »Gintaša«,  hotela »Ramada« i »Toščelika« očekuju se dalja ulaganja u privredu Crne Gore.

U svom pozdravnom govoru Ertuğrul Günay, ministar kulture i turizma Republike Turske je istakao zadovoljstvo da je Crna Gora ove godine zemlja partner izmirskog sajma. Prisutnima su se takođe obratili: ambasador Crne Gore u Republici Turskoj, Ramo Bralić, predsjednik Turske turističke asocijacije TURSAB Başaran Ulusoy, guverner Izmira, i direktor marketinga i prodaje Turkish Airlines-a. NTO je prošle godine organizovao posjetu predstavnika TURSAB-a i značajnih medijskih kuća iz ove zemlje, kada je i dogovoreno partnerstvo sa Sajmom.

Folklorni ansambl »Budo Tomović« je na kraju otvaranja sajma izveo narodne igre iz naše zemlje koje su propraćene sa oduševljenjem svih učesnika i posjetioca sajma. Prvog dana sajma o našoj zemlji su informisali najuticajniji mediji: „Dogan haber“, „Ih las haben“, „Anadolu“ informativne agencije, zatim nacionalni kanal „TRT“, „TV Yeni Asir“, „Ege TV“, „Sky TV“, „World Channel“, „Kanal Turk“, „Haber Turk TV“ i novine, „Teni Asir TV“ i novine, i veliki broj specijalizovanih turističkih magazina. Menadžer za ovo tržište u NTO CG, Ljiljana Čukić je dala intervjue tokom kojih je predstavila specifičnosti turističke ponude Crne Gore. Razgovaralo se i o mogućnostima da se pojedine epizode vrlo popularnih serija turske produkcije snimaju na lokacijama u našoj zemlji, za šta je NTOCG ponudila logističku podršku.

Predstavnici NTO-a i TO Bara će tokom ovog sajma održati brojne poslovne susrete sa predstavnicima turskih turoperatora i turističkih agencija.

Sajam »Travel Turkey« koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i turizma Republike Turske je poslovnog karaktera i u okviru njega su organizovani posebni poslovni susreti, tzv. „Hosted buyers“ programi, namjenjeni donosiocima odluka za sklapanje velikih ugovora kada su u pitanju emitivne i receptivne destinacije. Ove godine sajam okuplja skoro 16 000 profesionalaca na kome blizu 600 izlagača predstavlja turističke ponude destinacija i vodećih turističkih kompanija iz 30 zemalja.

(Rozaje)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.