Crna Gora: DPS podnosi krivičnu prijavu protiv onog ko poštuje zakon

0
3

Pljevlja – Saopštenje izbornog štaba predsjedničkog kanidata Miodraga Lekića za Pljevalja

Krivična prijava izbornog štaba predsjedničkog kandidata Filipa Vujanovića, je nebuloza i glupost i predstavlja samo utjehu  za loš izborni rezultat predsjedničkog kandidata Filipa Vujanovića u PLJEVLJIMA  i činjenicu da je Izborni štab Miodraga Lekića u Pljevljima uspio da spriječi jedan dio  malverzacija i zloupotreba državnih resursa kojima su se služili aktivisti i članovi DPS-a.

Postavlja se pitanje kako neko iz Demokratske partije socijalista, koja je simbol pritisaka, potkupljivanja, ucjenjivanja i drugih nečasnih i nemoralnih radnji ima obraza podnijeti krivičnu prijavu protiv onoga ko poziva na poštovanje Zakona i poštovanje izbornog procesa.

Suprotna strana svoju krivičnu prijavu bazira na članu 186 Krivičnog zakonika, kojim je inkriminisano da „ko silom, prijetnjom ili na drugi protivpravan način prinudi drugog ili utiče na njega da na iizborima vrši ili ne vrši biračko pravo“.  Izborni štab je saopštenjem datom Televiziji Pljevlja dana 4.04.2013 godine, samo UPOZORIO sva lica koja su nezakonito upisana u birački spisak, zbog toga što imaju dvostruko prebivalište u BiH i CG, da će pravni tim izbornog štaba pokrenuti krivične prijave protiv svakog ko kršenjem prava izađe i glasa na izborima zakazanim za 7 april. Pozivanje na poštovanje zakona i ostvarivanjem zakonitosti izbornog procesa ni u kom slučaju ne može biti osnov za podnošenjem krivične prijave. Iz sadržaja saopštenja se ne može zaključiti da neko primjenjuje silu ili pak prijeti nekom licu.  Saopštenjem se samo UPOZORAVAJU svi oni koji  bi na izborima glasali na protivpravan način.

Zakonom o biračkom spisku u članu 21 stav 1 tačka 2, stoji da će se kaznom zatvora do jedne godine kazniti lica koja daju netačne podatke o prebivalištu i biračkom pravu za sebe ili drugog.  Nesporno je da su sva lica koja imaju dvostruko prebivalište a čija imena je objavio dnevni list  „DAN“ , znala da imaju dva prebivališta, ali su jedno prikrili, pa su saopštenjem samo UPOZORENI na posledice takvog ponašanja.

Podnosioci krivične prijave su izgleda zaboravili da je 7. Aprila na Blagovjest, stanje u Crnoj Gori promjenjeno i da više ne mogu tužiti i presuđivati kako su navikli.

Na kraju naglašavam da će pravni tim Izbornog štaba i dalje nastaviti sa preduzimanjem zakonom predviđenih mjera na sprečavanju kršenja izbornog procesa i zloupotreba biračkog prava, kao i sprečavanju zloupotreba državnih resursa uočenih u toku izborne kampanje i na samom danu glasanja na izborima održanim 07. Aprila.2013. godine.

IZBORNI ŠTAB PREDSJEDNIKA MIODRA LEKIĆA –  PLJEVLJA

PREDSJEDNIK-Milan Mijo Lekić

(Pvportal)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.